Άρθρο «ΦΩΤΙΑ» της Al Arab: «Η Τουρκία ετοιμάζεται για νέα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ – Οι ΗΠΑ αδύναμες να κάνουν το οτιδήποτε»…

Το Σαουδαραβικό δίκτυο Al Arab έγραψε χθες ένα άρθρο στο οποίο αναφέρονται οι φόβοι ότι η Τουρκία θα κάνει για άλλη μια φορά στην ιστορία της γενοκτονία, αυτή τη φορά κατά των Κούρδων.

Σύμφωνα με το αραβόφωνο ΜΜΕ, η διεθνής παρέμβασης είναι τουλάχιστον ανεπαρκής και ο φόβος μιας γενοκτονίας των Κούρδων της Συρίας είναι μεγάλος. Άλλωστε κανείς δεν προσπάθησε πραγματικά να εμποδίσει τον Ερντογάν αν εισβάλλει στη Συρία.

Καθώς συνεχίζονται οι αραβικές και οι δυτικές καταδίκες, οι οποίες, λένε οι αναλυτές, δεν έχουν πραγματικό αντίκτυπο εάν δεν συνδυαστούν με ενέργειες για την αποτροπή της τουρκικής εισβολής, η οποία απειλεί μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή και μια άλλη γενοκτονία κατά της κουρδικής συνιστώσας.

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι οι εκκλήσεις των ΗΠΑ για ηρεμία δεν έχουν καμία απήχηση στην τουρκική επικράτεια, αφού η τουρκική ηγεσία αισθάνεται την αδυναμία της αμερικανικής στάσης,  εξαιτίας των διαφωνιών στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο πλαίσιο των συμμάχων.

Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ραμί Αμπντούλ Ραχμάν μίλησε για βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των πλευρών που εστιάστηκαν σε πολλά μέτωπα στη συνοριακή γραμμή από το Ρας αλ Άιν (Χασάκα) μέχρι το Τελ Αμπιάντ (Ράκα) σε συνδυασμό με βαρύ πυροβολικό και σποραδικές τουρκικές επιδρομές.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο