Έβρος: Με ντουντούκες ενημερώνουν τους μετανάστες ότι τα σύνορα είναι κλειστά – Δείτε βίντεο

Το πλήρωμα ενός τέτοιου οχήματος συνάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κάθε πρόσφορο μέσο χρησιμοποιούν οι ελληνικές αρχές προκειμένου να ενημερώσουν τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο στην περιοχή των Καστανεών ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Εκτός από τη μαζική αποστολή SMS σε ξένα κινητά τηλέφωνα με στόχο να καταπολεμηθούν τα fake news που διακινούνται κυρίως από την Τουρκία, κατά μήκος του φράχτη στον Έβρο βρίσκονται οχήματα του Στρατού με ντουντούκες στην οροφή τους τα οποία μεταδίδουν παρόμοια μηνύματα προς τους μετανάστες και πρόσφυγες.

Το πλήρωμα ενός εξ αυτών επισκέφθηκε, μάλιστα, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή.

https://www.youtube.com/watch?v=lfFKAL6kk6Q&feature=emb_title

Μετά την επίσκεψή του σε στρατιωτικές μονάδες στον Έβρο, μαζί με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διεμήνυσε ότι «τα σύνορα φρουρούνται και φυλάσσονται άριστα».

Σε ερώτηση εάν γνωρίζει τον αριθμό των μεταναστών που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά, απάντησε πως υποθέτει ότι αυτός αυξομειώνεται.

Είπε ότι «είναι δεδομένο πως υπάρχει μια οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα, αλλά από εκεί και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας».

Τόνισε πως αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο για τη φύλαξη των συνόρων και σημείωσε πως όσοι μετανάστες καταφέρνουν να μπουν στο ελληνικό έδαφος συλλαμβάνονται.