Έβρος: 1000 αλλοδαποί επιτίθενται κατά κύματα – 5.000 έχουν λάβει «θέσεις μάχης» – Σε «επιφυλακή μάχης» ο ΕΣ! (ΦΩΤΟ)

Πάνω από 1000 αλλοδαποί επιτίθενται στην συνοριακή διάβαση στις Καστανιές Έβρου οι οποίοι αφού μεταφέρθηκαν δωρεάν με άλλες 4.000-5.000 ομοίους τους με λεωφορεία του αποκαλούμενου  “Erdogan Express” στα σύνορα, επιχειρούν να εισέλθουν από νόμιμες και παράνομες οδούς στην Ελλάδα.

Στο σημείο υπολογίζεται ότι βρίσκονται περίπου 1.000 αλλοδαποί στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνδρες ηλικίας 20-35 ετών, ενώ σε όλο το μήκος των συνόρων υπολογίζονται περί τις 5.000 αυτοί που έχουν πλησιάσει και ετοιμάζονται να εισέλθουν τις επόμενες ώρες.

 

Ο Ελληνικός Στρατός στην συνοριακή γραμμή έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής και χαρακτηριστικό είναι ότι σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι εφεδρικοί σχηματισμοί προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη ετοιμότητα, ειδικά στην περίπτωση που επιχειρηθεί κάποια προβοκάτσια από τουρκικής πλευράς.

Πιο δύσκολη θα είναι η αποτροπή ροών στα νησιά. Στο βορειοανατολικό Αιγαίο παρατηρείται μία κινητικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Λέσβο μετακινούνται μονάδας των ΟΥΚ του Λιμενικού, ενώ τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ενισχύονται με πλωτά μέσα. Το Λιμενικό με τις θερμικές κάμερες και τα ραντάρ θα βλέπει την κίνηση στα παράλια της Τουρκίας.

Παράλληλα, στη Λέσβο μεταβαίνουν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Περίπου 15.000 άνδρες και γυναίκες του Στρατού Ξηράς, τέθηκαν σε ετοιμότητα μάχης. Ενδεικτική της κινητικότητας που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο στράτευμα, είναι ότι μετακινούνται στελέχη των ΕΔ ακόμη και απο την 8η Μεραρχία που εδρεύει στα Γιάννενα.Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη σήμερα στο πρωί στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία της πολιτικής ηγεσία και των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων. Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης αναχώρησε για τον Έβρο, όπου και βρίσκεται τώρα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ Κωνσταντίνος Φλωρος.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πέταξε με το ελικόπτερο που τον μετέφερε πάνω απ´ όλη τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Τουρκίας προκειμένου να εχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί και απο τις δυο πλευρές των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αύριο το πρωΐ ο Α/ΓΕΕΘΑ πρόκειται να επισκεφθεί το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι.

Μαζική προσπάθεια να σπάσουν το μπλόκο των αστυνομικών στις Καστανιές έγινε πριν λίγο και η αστυνομία, ενισχυμένη με νέες δυνάμεις, «απάντησε» με ρίψη δακρυγόνων.

Περισσότερα εδώ