Έκανε σεξ σε επαγγελματικό ταξίδι και πέθανε από ανακοπή καρδιάς – «Εργατικό ατύχημα» είδε το δικαστήριο!

Σύμφωνα με τον γαλλικό Νόμο, ο εργοδότης είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στον εργαζόμενο στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού
OΧαβιέ (αγνώστων λοιπών στοιχείων), παντρεμένος και μηχανικός στο επάγγελμα, έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε ενώ έκανε σεξ στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού. Η οικογένειά του αποφάσισε να πάει την εταιρεία του στα δικαστήρια, θεωρώντας πως πρόκειται για εργατικό ατύχημα. Αν αυτό σας φαίνεται παράλογο, τι θα σκεφτείτε διαβάζοντας πως πράγματι, το δικαστήριο εκδίκασε αποζημίωση στην οικογένεια με το σκεπτικό ότι όντως πρόκειται για τέτοιο;

Το 2013, ο Χαβιέ, εργαζόμενος στην κατασκευαστική εταιρεία σιδηροδρόμων TSO, έφυγε για επαγγελματικό ταξίδι σε μια περιοχή 60 μίλια νότια του Παρισιού. Το βράδυ που έφτασε στη Λουαρέ, συνευρέθηκε ερωτικά με μία άλλη γυναίκα. Στη διάρκεια του σεξ, έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε.

Η δίκη για την αγωγή που κατέθεσε η οικογένεια, πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2019. Το δικαστήριο έκρινε πως ο θάνατος του μηχανικού είναι εργατικό ατύχημα, καθώς σύμφωνα με τον γαλλικό Νόμο, ο εργοδότης είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί στον εργαζόμενο στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, ακόμη και σε ώρα που δεν εργάζεται.

Επιπλέον, οι δικηγόροι της οικογένειας υποστήριξαν πως το σεξ είναι μια καθημερινή δράση όπως το ντους ή το να γευματίζει κάποιος, οπότε δεν πρέπει να εξαιρεθεί αυτού του νόμου.