Έκτακτη ενίσχυση Χριστουγέννων: Ποιοι τη δικαιούνται – Τα ποσά και η ημερομηνία πληρωμής

Κοινωνικό μέρισμα μόνο στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα δοθεί φέτος, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως ανακοίνωσαν οι δύο υπουργοί 482.385 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από 256.562 νοικοκυριά θα λάβουν τον Δεκέμβριο διπλάσιο το ποσό που λαμβάνουν. Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

– Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ.

-Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ.

-Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ.

«Αποδεικνύουμε έμπρακτα την αυξημένη μέριμνα απέναντι στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, με ένα έκτακτο επίδομα συμπληρωματικό της τακτικής ενίσχυσης του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και των ευεργετημάτων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) που λαμβάνουν οι δικαιούχοι του Εισοδήματος» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Είναι ένα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης και ο Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέχεια των όσων είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγες ημέρες. Όπως είπε ο κ. Βρούτσης τα ποσά θα πιστωθούν απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων ενώ η καταβολή του αναμένεται να γίνει στις 30 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βρούτσης επίσης αναφέρθηκε και στο Δώρο Χριστουγένων, το οποίο θα υπολογιστεί βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21/12 σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».