Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις Κικίλια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 13.30 θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση, μετά τις δηλώσεις που έκανε το πρωί στο ΟΡΕΝ ο υπουργός Υγείας.

Ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως αν και σήμερα τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν είναι καλά, τότε εισήγησή του θα είναι ένα καθολικόlockdown στην Αττική. “Είμαι προβληματισμένος και ανήσυχος” δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Δίνουμε μάχη με τον χρόνο τώρα, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Πρέπει να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, η εισήγησή μου θα είναι στην επιτροπή ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τέτοιο, τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση σύντομα. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή. Πάντα η επιτροπή εισηγείται, εγώ οφείλω να παραθέσω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου» περιέγραψε.