Ένταση στην Μόρια: Τα ”άκουσε” βουλευτής του ΚΚΕ από τους αγανακτισμένους κατοίκους – Δείτε βίντεο

Προπηλάκισαν τη βουλευτή και τα άτομα που βρίσκονταν μαζί της και τους έδιωξαν από το σημείο

Ένταση σημειώθηκε πριν λίγο στη Μόρια της Λέσβου με μερίδα πολιτών να προπηλακίζουν κλιμάκιο του ΚΚΕ και τη βουλευτή Μαρία Κομνηνάκα.
Σκηνικό έντασης καταγράφηκε στο μπλόκο που έχει στηθεί στη Μόρια της Λέσβου, το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του ΚΚΕ με τη βουλευτή Λέσβου του κόμματος, Μαρία Κομνηνάκα.

Μερίδα συγκεντρωμένων κατοίκων προπηλάκισαν τη βουλευτή και τα άτομα που βρίσκονταν μαζί της και τους έδιωξαν από το σημείο.

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του ΚΚΕ έφτασε στο μπλόκο προκειμένου να μοιράσει φυλλάδια στους κατοίκους και να γίνει συζήτηση για το θέμα της προσφυγικής δομής.

«Το ΚΚΕ συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή, θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των κατοίκων της Μόριας. Είχαμε εκφράσει τη διαφωνία μας με τη δημιουργία του hotspot. Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης. Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσει η Μόρια και να μην ανοίξει κανένα άλλο κέντρο στο νησί» δήλωσε, από την πλευρά της, η κα Κομνηνάκα.

Μπλόκα έχουν στηθεί έξω από το ΚΥΤ στη Μόρια
Υπενθυμίζεται ότι μπλόκα έχουν στηθεί κοντά στον καταυλισμό της Μόριας από κατοίκους της Λέσβου, ύστερα από τις φωτιές που σημειώθηκαν χτες, Τετάρτη και προκάλεσαν την καταστροφή της δομής.

Πολίτες και τοπικοί φορείς δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί ξανά το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

«Αυτό το ΚΥΤ πρέπει πλέον να εξαφανιστεί» ήταν το μήνυμα που έστειλαν από τα μπλόκα ο δήμαρχος Μυτιλήνης και ο πρόεδρος της κοινότητας, μιλώντας στο Sputnik.

Οι συγκεντρωμένοι στα μπλόκα δεν επιτρέπουν ούτε στους πρόσφυγες να επαναπροσεγγίσουν τον καταυλισμό, αλλά ούτε και στα μηχανήματα του στρατού να κάνουν οποιαδήποτε εργασία αποκατάστασης προκειμένου να επαναλειτουργήσει έστω και τμήμα της δομής.