Ίμια: Βίντεο – ντοκουμέντο με «ναυμαχία» τουρκικών ακταιωρών με έλληνες ψαράδες!

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων στα Ίμια – Πώς παρενόχλησαν τα ελληνικά ψαροκάικα
Άλλη μια «ναυμαχία» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 14 Ιανουαρίου κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων. Όπως δείχνει το βίντεο ντοκουμέντο του Open TV και το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού, τουρκικές ακταιωροί είχαν περικυκλώσει την περιοχή και παρενόχλησαν Έλληνες ψαράδες. Η μία τουρκική ακταιωρός έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, πέρασε ξυστά από το καΐκι και δημιούργησε απόνερα, ενώ στο σημείο έφτασε και σκάφος του Λιμενικού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το Open TV, στην περιοχή βρίσκονταν τρία ψαράδικα, όμως η τουρκική ακταιωρός πλησίασε απειλητικά και προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους ψαράδες. Αγνόησε και το σκάφος του Λιμενικού, αύξησε την ταχύτητά του και πέρασε ξυστά από ελληνικό καΐκι…όχι μια αλλά αρκετές φορές.

Το τουρκικό σκάφος έκανε συνεχόμενους επικίνδυνους ελιγμούς σε απόσταση αναπνοής από το ελληνικό ψαράδικο, ρισκάροντας ακόμα και μία σύγκρουση. Ένας από του ψαράδες μίλησε στο Open για το περιστατικό «Κατά τις 8:30 – 9:00 δεν ξέρω τι τον έπιασε… τι εντολές πήρε και άρχισε να κάνει τις μανούβρες γύρω από τα καΐκια. Στην αρχή ήταν ένα πλωτό τουρκικό και το ελληνικό, το δικό μας. Μετά ήρθε και άλλο τουρκικό, πέρασε ένα μέτρ από το καΐκι. “Πηγαίνετε στην Ελλάδα, μας λένε”».

Η νέα παρενόχληση από τους Τούρκους στα Ίμια, έγινε μόλις μια εβδομάδα, μετά το σοβαρό επεισόδιο, που προκάλεσε τουρκική ακταιωρός χτυπώντας σκάφος του Λιμενικού, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ανέφερε από τη Βουλή. «Διάβημα έχει γίνει για το πρώτο περιστατικό, για το δεύτερο δεν ξέρω δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση είναι πάντως σίγουρο ότι έχει γίνει και για το δεύτερο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Γεωργίας Λαγού, οι Έλληνες ψαράδες ζητούν να ενισχυθούν οι δυνάμεις του Λιμενικού στην περιοχή για να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη τουρκική προκλητικότητα.