Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Αν θέλετε διάλογο, πάρτε το Oruc Reis από την ελληνική υφαλοκρηπίδα!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εμφανίστηκε ακραία προκλητικός, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί το χθεσινό φάουλ του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αλλά η Αθήνα σήκωσε το «γάντι» και του απάντησε σε ηχηρό τόνο! Η Ελλάδα είναι πάντα ανοιχτή σε διάλογο, κρίμα που η Τουρκία δεν το… καταλαβαίνει, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Στην αγωνία του να μετακινήσει το επίκεντρο της  συζήτησης από την παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου βάφτισε ως «συνομιλίες» μια πρόταση του ΝΑΤΟ σε τεχνικό επίπεδο για τη μείωση της έντασης που προκαλεί η ίδια η Τουρκία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανέφεραν διπλωματικές πηγές σε απάντηση των όσων ισχυρίστηκε λίγο νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Η Αθήνα χαρακτήρισε «ευχής έργο» ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου «να επεδείκνυε τον ίδιο ενθουσιασμό και για το πολιτικό διακύβευμα που είναι η ανάγκη τερματισμού των τουρκικών προκλητικών ενεργειών και η απόσυρση του Oruc Reis και των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

«Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία με όρους αναφοράς το Διεθνές Δίκαιο (και όχι την απόπειρα επιβολής τετελεσμένων). Είναι κρίμα που η Τουρκία αρνείται πεισματικά να το κατανοήσει», κατέληξαν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα λέει ψέματα
Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για να αποφύγει τον διάλογο! Και αυτό γιατί η Αθήνα διέψευσε ότι διεξάγονται συνομιλίες στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία για μια αποκλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο.

«Αυτός που ψεύδεται δεν είναι ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά η Ελλάδα», υποστήριξε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. «Αυτό δείχνει το αληθινό πρόσωπο της Ελλάδας. (…) Δεν είναι υπέρ ενός διαλόγου».