Αιφνιδιαστική διπλή έφοδο της εισαγγελίας στην Πυροσβεστική για την τραγωδία στο Μάτι – Αναζητούν τα “θαμμένα” στοιχεία!

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός της διπλής εφόδου στελεχών της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στο κέντρο επιχειρήσεων και στη διεύθυνση πληροφορικής της
πυροσβεστικής, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Και η έκπληξη συνίσταται φυσικά στο γεγονός ότι ενώ όλοι νομίζουμε ότι η σχετική έρευνα “πάγωσε” σε βαθμούς ταχείας ψύξης της αδιαφορίας, η εισαγγελία συνεχίζει κι εξετάζει τα δεδομένα.

Θυμίζουμε πως το bloko.gr είχε γράψει κατ’ επανάληψη για το “μυστικό” δεύτερο καταγραφικό κέντρο επικοινωνιών στο ΚΕΠΙΧ στο Χαλάνδρι, τις επόμενες ημέρες από την πρώτη έφοδο στη διάρκεια της οποίας τους παραδόθηκαν τα στοιχεία και οι καταγραφές των επικεφαλής, στα κρίσιμα λεπτά της τραγωδίας. Το κέντρο αυτό όμως, αποκρύφτηκε τότε, κάτι που δικαίως εκλήφθηκε ως κίνηση εμπαιγμού της εισαγγελίας και στοχευμένου αποπροσανατολισμού της έρευνας. Μα συμβαίνουν τέτοια πράγματα σ’ ένα κράτος δικαίου θα μας πείτε και μάλιστα σε μία θεμελιακή κρατική υπηρεσία;

Τα στοιχεία από αυτό ακριβώς το “μυστικό” καταγραφικό έχουν παραληφθεί τώρα και παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον η αποκρυπτογράφηση των συνομιλιών που σκόπιμα και πιθανό δόλο αποκρύφτηκαν τότε.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, πραγματοποιήθηκε δεύτερη έφοδο στο κέντρο πληροφορικής στο Μοσχάτο, απ’ όπου ζητήθηκαν και πήραν τα ηλεκτρονικά στοιχεία από το GPS στο οποίο καταγράφηκαν οι θέσεις και οι κινήσεις των οχημάτων της πυροσβεστικής στο επίσης επίμαχο χρονικό σημείο πριν και κατά της διάρκειας του δολοφονικού μένους της πυρκαγιάς.

Ίσως  ήρθε η ώρα της πραγματικής απόδοσης ευθυνών σε ακόμη “ανέγγιχτους” υπαίτιους, ή να εξακριβωθεί το πραγματικό μέγεθος της υπαιτιότητας στους ήδη εμπλεκόμενους.

bloko.gr