Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ακάρ στο Κας, απέναντι από το Καστελλόριζο – Στέλνει μήνυμα για διάλογο! (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρίσκεται στο Καστελλόριζο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κας, ακριβώς απέναντι δηλαδή.

Η επίσκεψη που Ακάρ, συνοδεία της στρατιωτικής ηγεσίας, δεν είχε ανακοινωθεί. Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του έστειλε μήνυμα για διάλογο, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε υπέρ του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας με την Αθήνα. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Εάν ικανοποιηθούν οι επιθυμίες και απαιτήσεις μας, είμαστε υπέρ του διαλόγου. Θέλουμε την ειρηνική επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Περιμένουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά” .

Στο Καστελλόριζο η Σακελλαροπούλου

Στο Καστελλόριζο βρίσκεται, αυτή την ώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 77η επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού. Η κυρία Σακελλαροπούλου, παρίσταται σε δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης και στη συνέχεια πρόκειται να ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Μεγίστης ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου του νησιού. Η ΠτΔ και θα επισκεφθεί πλοίο του πολεμικού ναυτικού, που βρίσκεται στο λιμάνι του νησιού, και θα καταθέσει στεφάνι τόσο στο μνημείο των πεσόντων στο λιμάνι όσο και στο μνημείο της κυράς της Ρω που βρίσκεται στην ομώνυμη βραχονησίδα .

Την κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις εορτασμού, εκπροσωπούν, από την κυβέρνηση, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, και ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, από τη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής Δωδεκανήσων Βασίλης Υψηλάντης, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Δωδεκανήσων Νεκτάριος Σαντορινιός και από το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Αθηνών Κώστας Σκανδαλίδης