Αλβανός είχε στήσει μεγάλο «ροζ» κύκλωμα με τη σύζυγό του! Ανάγκαζαν ακόμα και ανήλικες να εκδίδονται 40 φορές την ημέρα! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι σίγουρα μία μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας! Όμως ανθρώπινα είναι μία ιστορία που σοκάρει μια και έχει να κάνει με traffiking, σωματεμπορία και εκμετάλλευση γυναικών το έτος 2019.

Ο λόγος για την εξάρθρωση κυκλώματος που έχει απλώσει τα «πλοκάμια του» τόσο σε χώρες της… πολιτισμένης Ευρώπης όσο και σε άλλες του ανατολικού μπλοκ.

Το κύκλωμα (μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις) ξεσκεπάστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση των Ελληνικών και των Ευρωπαϊκών Αρχών. Και αυτό έγινε μετά από καταγγελία συγγενούς μίας από τις Μολδαβές γυναίκες που είχαν «στρατολογηθεί» από τον Αλβανό «εγκέφαλο».

Μάλιστα σύμφωνα με μαρτυρίες των κοριτσιών ήταν αναγκασμένες να εκδίδονται ακόμα και 14 ώρες την ημέρα σε οίκους ανοχής.

Ο συγκεκριμένος Αλβανός μαζί με την σύζυγό του είχαν τρεις οίκους ανοχής, ενώ εμπλέκοντας και σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προερχόταν από την εκμετάλλευση των γυναικών. Με την κλασσική μέθοδο της αγοράς κερδισμένων δελτίων στοιχήματος ή λαχείων «καθάριζαν» τα χρήματα και τα επένδυαν σε ακίνητα σε Μήλο και Κρήτη.

Η παρακολούθηση και η επιχείρηση έληξε το μεσημέρι του Σαββάτου με το «ντου» σε 8 οίκους ανοχής, όπου και συνελήφθησαν τα 15 πρώτα μέλη του κυκλώματος.

Οι άνδρες της Αστυνομίας συνέλαβαν επίσης 8 γυναίκες -μέλη του προσωπικού-, ενώ προσήχθησαν 10, εκ των οποίων οι 3 θα απελαθούν. Έξι γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κατασχέθηκαν:
• 72.000 ευρώ
• 4 αυτοκίνητα
• 2 μοτοσικλέτες
• Μικροποσότητα κοκαΐνης
• 29 ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, usb ).
• 2 πλαστές ταυτότητες.
• 5 άδειες διαμονής, προϊόντα κλοπής.
• Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων

Με τη μέθοδο της εύρεσης εργασίας και την (ψεύτικη) υπόσχεση μία καλύτερης νόμιμης ζωής τα μέλη της οργάνωσης στρατολογούσαν τις γυναίκες. Τα θύματα μεταφέρονταν σε διαμερίσματα στην Αθήνα στα οποία επί της ουσίας κρατούνταν φυλακισμένες και και έβγαιναν συνοδεία μελών της οργάνωσης για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε οίκους ανοχής σε Άγιο Παντελεήμονα και Μεταξουργείο.

Να πούμε εδώ ότι όλες οι γυναίκες παρακολουθούνταν με κάμερες και GPS ενώ οι απειλές για τις ίδιες ή για μέλη των οικογενειών τους τις ανάγκαζε να υπομένουν την απάνθρωπη μεταχείριση.

Είναι ανατριχιαστικό δε, μεταξύ των κοριτσιών υπάρχουν και ανήλικες ενώ κάθε κοπέλα υποχρεωνόταν ακόμα και τα 40 ραντεβού με πελάτες ημερησίως. Η τιμή για κάθε ραντεβού έφτανε μέχρι και τα 20 ευρώ, ενώ η κάθε γυναίκα «βγάζει» για τον αρχηγό μέχρι και 100.000 ευρώ μηνιαίως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο στέλεχος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων εξετάζονται οι διασυνδέσεις του κυκλώματος με το εξωτερικό ενώ θεωρούν ότι οι 15 συλλήψεις είναι μόνο η αρχή.