Αλεξανδρούπολη: Η «Laika» ξετρύπωσε κοκαΐνη και λαθραία τσιγάρα σε Ι.Χ.

Κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού έκρυβε ένα βάζο που περιείχε κοκαΐνη – Μετέφερε ακόμη 770 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και είχε 1.400 ευρώ σε μετρητά

Τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών και λαθραίων τσιγάρων από τη Θεσσαλονίκη στον Έβρο με σκοπό την διακίνηση τους είχε αναλάβει ένας Έλληνας, αλλά το δρομολόγιό του τελείωσε άδοξα στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Αλεξανδρούπολης.

Εκεί του είχαν στήσει μπλόκο οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης που είχαν στοιχεία για την δράση του και η «Laika», ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών που είχαν μαζί τους, μύρισε απ’ άκρη σ’ άκρη το Ι.Χ. αυτοκίνητό του. Το εκπαιδευμένο τετράποδο δεν δυσκολεύτηκε να ξετρυπώσει κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού ένα κρυμμένο βάζο που περιείχε 83,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στη συνέχεια, ερεύνησε και τον χώρο αποσκευών του οχήματος όπου βρήκε 770 λαθραία πακέτα τσιγάρων, ενώ πάνω στον ίδιο τον οδηγό μύρισε μια συσκευασία με 0,9 γραμμάρια κοκαΐνης. Ο δράστης συνελήφθη, κατασχέθηκαν 1.400 ευρώ που είχε πάνω του και το αυτοκίνητο που οδηγούσε και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης με κατηγορίες για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.