ΑΛΛΑ ΑΝΤ΄ ΑΛΛΩΝ! ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ του Τοπαλίδη για το …ανύπαρκτο διδακτορικό!

«Δεν κατέθεσα κανένα πλαστό πτυχίο για τη θέση του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ)» υποστηρίζει τώρα ο Γιώργος Τοπαλίδης, που «καρατομήθηκε» από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια μετά την αποκάλυψη του Press-gr ότι παρουσίασε πλασματικό βιογραφικό στο οποίο αναγραφόταν και διδακτορικό, το οποίο όμως δεν κατείχε.

Ο κ. Τοπαλίδης σε δηλώσεις του στο ethnos.gr δικαιολογείται ότι κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών δεν παρέδωσε πλήρες βιογραφικό με αναφορά στα πτυχία του, παρά μόνο μία περιγραφική κατάσταση, στην οποία ωστόσο υπάρχει σαφής αναφορά σε “Διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις” όπως φαίνεται από το βιογραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας

Όπως αναφέρει εκ των υστέρων ο ίδιος: «Δεν είχα καταθέσει κανένα πλαστό πτυχίο και ούτε παρουσίασα κάτι ψευδές. Μάλιστα στα έγγραφα που κατέθεσα, τους εξουσιοδότησα να αναζητήσουν και τα πτυχία μου. Άλλωστε ανήκω στο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και εκεί προαπαιτούμενο είναι το μεταπτυχιακό». Σε ό,τι αφορά τα έγγραφα που παρέδωσε για τη θέση του Διοικητή της 3ης ΥΠΕ, ο κ.Τοπαλίδης υπογραμμίζει: «Εγώ είχα στείλει μόνο το πτυχίο μου από τα ΤΕΙ που απαιτούνταν και το βιογραφικό όπως σας είπα μόνο περιγραφικά. Μάλιστα, έλεγα χαρακτηριστικά ότι έχω κάνει σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις».

press-gr