«Αναβρασμός» στη Κυβέρνηση: Γκρίνια βουλευτών για υπουργούς-Ποιοι μπήκαν στο «στόχαστρο»!

«Αναβρασμός» στη Κυβέρνηση: Γκρίνια βουλευτών για υπουργούς-Ποιοι μπήκαν στο «στόχαστρο»’ ακούγονται τα… παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για κυβερνητικά στελέχη. Μετά την αναστάτωση που προκάλεσαν δημοσιεύματα για το ασφαλιστικό των αγροτών και την απάντηση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση, στο στόχαστρο των κυβερνητικών βουλευτών βρέθηκε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αφενός ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολίασε μέσω Twitter: «Πληροφορήθηκα δυστυχώς από τα ΜΜΕ την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στη Λάρισα. Έστω, εκ των υστέρων, εύχομαι να ήταν αποδοτική και να έτυχε της δέουσας φιλοξενίας με τη συνοδεία της».

Και στο ίδιο μήκος κύματος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Συμβουλή προς την εξαιρετική εξωκοινοβουλευτική υπουργό, κυρία Μενδώνη. Εκτός από τη Λάρισα που δεν ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο κι άλλους βουλευτές για την επίσκεψή της, καλό θα ήταν να ενημέρωνε και εμάς της Β’ Πειραιά στην απροειδοποίητη επίσκεψή της στο νησί της Σαλαμίνας. Εκτός του ότι θα μάθει πολλά για τον αγώνα που δώσαμε να βγει η ΝΔ πρώτη κι αυτοδύναμη (άρα και να γίνει η ίδια υπουργός), θα της δείχναμε και τις ομορφιές του νησιού. Κυρία υπουργέ, είμαστε δίπλα σας. Αν φυσικά το θέλετε».

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι η δυσαρέσκεια των «γαλάζιων» βουλευτών αγγίζει κι άλλα κυβερνητικά στελέχη και δη τα εξωκοινοβουλευτικά, ενώ κοινωνός της δυσαρέσκειας έχει γίνει και το Μαξίμου, με τους βουλευτές της ΝΔ να ξεκαθαρίζουν πως παραμένουν μια συμπαγής ομάδα που στηρίζει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα παράπονα των βουλευτών είναι συγκεκριμένα και αφορούν στην έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένα ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους υπουργούς του να μην αιφνιδιάζουν τους βουλευτές. Δυσαρέσκεια υπάρχει, επίσης, για τους διορισμούς διοικήσεων σε φορείς του Δημοσίου, ΔΕΚΟ και νοσοκομεία.

Πέραν πάντως των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών – εκ των οποίων δύο συγκεκριμένα βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της κοινοβουλευτικής ομάδας – στο στόχαστρο των βουλευτών της ΝΔ βρίσκονται και κορυφαίοι υπουργοί, για τους οποίους αναφέρουν κυρίως ότι κρατούν κλειστή την πόρτα του γραφείου τους.