Αντεπίθεση του LNA σε όλα τα μέτωπα – Προσπάθεια ανακατάληψης των χαμένων θέσεων από τους Σύρους ισλαμιστές!

Σύμφωνα με την ιορδανική εφημερίδα  Al-haddath, οι δυνάμεις του στρατηγού Χαφτάρ εξαπέλυσαν πριν από λίγο στην Τρίπολη, νέα αντεπίθεση σε όλα τα μέτωπα, στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το χαμένο έδαφος από τους Σύρους ισλαμιστές του Ερντογάν.

Από την άλλη ο LNA προαναγγέλλει σφοδρούς εναέριους βομβαρδισμούς και καλεί τους πολίτες της Τρίπολης να απομακρυνθούν από τα στρατόπεδα των ισλαμιστών.

Μάλιστα χθες έστειλε και μεραρχία ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα στο μέτωπο για να αναμετρηθούν με τους Σύρους ισλαμιστές.

Αυτή θα είναι μία σημαντική αντεπίθεση για το μέλλον της λιβυκής σύγκρουσης καθώς μετά την απώθηση των δυνάμεων του Χαφτάρ από το αεροδρόμιο, οι ισλαμιστές έχουν πάρει ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ κι έχουν ανακόψει πλήρως το μομέντουμ του Χαφτάρ. Άλλωστε δεν θέλουν να πετύχουν την τελική νίκη, αλλά να «κρατήσουν» μέχρι οι μεγάλες δυνάμεις να επιβάλλουν στα δύο μέρη να συμφωνήσουν, κάτι που όπως έχουμε γράψει πολλάκις θα παγιώσει την τουρκολιβική συμφωνία για την ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα το λιβυκό κοινοβούλιο στέκεται πλήρως στο πλευρό του Χαφτάρ «Καλούμε τον Γενικό Διοικητή του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) να εκδώσει εντολές στην αεροπορική δύναμη του LNA για να στοχοποιήσει τα αεροδρόμια της Λιβύης οι Τούρκοι και οι μισθοφόροι τους και να στοχεύσει στα κεντρικά γραφεία από τα οποία οι Τούρκοι είχαν λάβει άδεια εισόδου στη Λιβύη», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, Talal Al-Mihoub.

Επίσης Σύρος ηγέτης του λεγόμενου «Εθνικού Στρατού», ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του, επιβεβαίωσε ότι η τουρκική πλευρά εκπαιδεύει και μεταφέρει μέλη του στρατού, Σύρους τζιχαντιστές δηλαδή, στη Λιβύη.

Μάλιστα ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην πόλη Γκαζιαντέπ στο νότιο τμήμα της Τουρκίας την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες εθνικών ηγετών του στρατού και αξιωματούχοι τουρκικής ασφαλείας, και συζητήθηκε η αποστολή στοιχείων από τις φατρίες της αντιπολίτευσης της Συρίας στη Λιβύη για να συμμετάσχουν στις μάχες υπέρ του GNA.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι μια πρώτη παρτίδα μαχητών είχε ήδη μεταβεί στη Λιβύη και απαρτίζεται από 300 μέλη των φατριών των North Falcons, Sultan Murad και Liwa al-Mu’tasim, επισημαίνοντας ότι προετοιμάστηκε και μια δεύτερη παρτίδα ισλαμιστών.