Ανώγεια: «Φωτιές» ανάβει η νέα κατάθεση για το διπλό φονικό

Συγκλονίζει η κατάθεση που έδωσε ενώπιον της ανακρίτριας Ρεθύμνου ο θείος του άτυχου κτηνοτρόφου Γιώργου Ξυλούρη σχετικά με το διπλό φονικό στα Ανώγεια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive, με βάση την κατάθεση που δόθηκε στις 11 Μαΐου φαίνεται πως η οικογένεια Ξυλούρη εξακολουθεί να επιμένει στον ισχυρισμό ότι ο 29χρονος Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε και σκότωσε τον ίδιο του τον πατέρα, τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι άκουσε τη μητέρα του 29χρονου να λέει: “σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;” και ότι τον είδε να χτυπά δύο φορές τον πατέρα του.

Σημειώνεται ότι τα δύο όπλα που παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια, ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. με τους κάλυκες, που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής, δηλαδή επτά από το όπλο Καλομοίρη και ένας από το όπλο Ξυλούρη. Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ελέγχων έδειξαν ότι επτά κάλυκες προέρχονταν από το 9χ17 και ένας κάλυκας από το 9χ19. Επίσης ανιχνεύτηκε αντίστοιχα και DNA των δύο, του 29χρονου που έχει προφυλακιστεί και του άτυχου κτηνοτρόφου.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο μάρτυρας στην κατάθεση του περιγράφει ότι άκουσε φασαρία και βγήκε έξω και είδε τον πατέρα και έναν εξάδελφο του 29χρονου Καλομοίρη να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Ο 29χρονος κρατούσε όπλο, το οποίο ήταν οπλισμένο, και σημάδευε προς το σπίτι του Γιώργη Ξυλούρη. “Ο πατέρας του, Λευτέρης Καλομοίρης, φώναζε ότι είναι μέσα τα κοπέλια. Εγώ που στο μεταξύ είχα βγει από το καφενείο, ρώτησα τον Λευτέρη με ποιον τα έχουν. Προσπαθούσα να καταλάβω τι έχει συμβεί…. Ο Μανώλης Καλομοίρης έπαιξε δύο μπουνιές στον πατέρα του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν αφηνιασμένος, εκτός εαυτού και φώναζε: ‘απόψε θα σε σκοτώσω’. Μπήκαμε μέσα στο σπίτι με τον πατέρα του Γιώργη και ανεβαίναμε τις σκάλες. Ακούγαμε τον Μανώλη να φωνάζει και να βρίζει.

Όταν έφθασα στο διαμέρισμα, χτυπάμε την πόρτα, μας ανοίγει ο Ν. μπαίνουμε μέσα και ξανακλειδώνει. Έψαξα τον Γιώργη στην κρεβατοκάμαρα. Δεν τον βρήκα. Η γυναίκα του ούρλιαζε. Τους είπα ότι έφυγε. Εγώ ήμουν ο τελευταίος που έφυγα από το σπίτι. Όταν κατέβαινα από τις σκάλες, άκουσα πυροβολισμούς. Όταν έφθασα, είδα άτομα να κρατούν τον Γιώργη. Άκουσα τη μάνα του Μανώλη να λέει ‘σκύλε και τον πατέρα σου σκότωσες;’. Είδα τον Μανώλη Καλομοίρη να έχει πάρει αγκαλιά τον πατέρα του. Τον Γιώργη τον κρατούσαν ο Χ. και ο Ν. Ξ. για να τον βάλουν στο αγροτικό του Ντ. Όταν άκουσα τη μάνα του Καλομοίρη να λέει ‘σκύλε, σκότωσες και τον πατέρα σου;’ εγώ του είπα: ‘σκύλε ένα παιχνίδι που το έβγαλες’ εννοώντας ότι τους σκότωσε και τους δυο. Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπα και ούρλιαζα για να φύγει το αυτοκίνητο διότι πίστευα ότι ο Γιώργης είναι ζωντανός”.