Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: «Η περιβαλλοντική του ευαισθησία άργησε 4,5 χρόνια»

Σκληρή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στην ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την κλιματική αλλαγή.

«Ο κ. Τσίπρας δεν «άκουσε τίποτα», λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι» ξεκινά στην απάντησή του ο κ. Πέτρας που παραθέτει αυτούσια την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι και συγκεκριμένα το σημείο όπου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

«Όσο για την περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα «στο κοινό μας σπίτι», αυτή άργησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε με -δυστυχώς- τραγικά αποτελέσματα τόσο στην πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι» συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στα social media είχε κάνει έκκληση να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει η καταστροφή στον Αμαζόνιο, αφήνοντας αιχμές σε βάρος του πρωθυπουργού και των δηλώσεών του στο Παρίσι, κατά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Στέλιου Πέτσα
«Ο κ. Τσίπρας δεν «άκουσε τίποτα», λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι.

Πάλι ψέματα;

Τον παραπέμπουμε, λοιπόν, στο σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν:

«Μια Ευρώπη που αναπτύσσει, επίσης, κοινές δράσεις στους τομείς της άμυνας, αλλά και που θέτει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής σε πρώτη αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα είναι μια πρόκληση η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από διακηρύξεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσω τον παγκόσμιο ρόλο του Προέδρου Μακρόν στην επίτευξη της κλιματικής, στις συμφωνίες για το κλίμα των Παρισίων και να τολμήσουμε μαζί να βάλουμε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε μια πραγματικά πράσινη ήπειρο πρωτοπόρα στην καινοτομία στα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης».

Όσο για την περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα «στο κοινό μας σπίτι», αυτή άργησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε με -δυστυχώς- τραγικά αποτελέσματα τόσο στην πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι.

Ως προς το τι κάνει η κυβέρνηση για το «κοινό μας σπίτι», παραπέμπουμε τον κ. Τσίπρα στις άμεσες πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποκτήσει ξανά ζωή το Μάτι».