Απέκλεισαν τα νησιά: Μόνο οι κάτοικοί τους θα μπορούν να ταξιδέψουν!

Η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει περιορισμούς σε όσους ταξιδεύουν με πλοία για τα νησια και έτσι από αύριο μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να μεταφέρονται, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Η κίνηση αυτή αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη, του υπουργού Ναυτιλίας Γ.Πλακιωτάκη με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ενώ όπως έγινε γνωστό θα επιτρέπεται και η μεταφορά εμπορευμάτων προς τα νησιά.

Η απόφαση αυτή, τίθεται σε ισχύ από τις 6πμ του Σαββάτου. Το εάν κάποιος είναι μόνιμος κάτοικος ενός νησιού θα αποδεικνύεται με την εκτύπωση και επίδειξη της φορολογικής δήλωσης, διευκρίνισε ο κ. Πλακιωτάκης, προσθέτοντας πως ήδη έχουν ενημερωθεί οι ακτοπλοϊκές εταιρείες. Ο έλεγχος θα γίνεται κατά την επιβίβαση, από υπαλλήλους των εταιρειών.

Προφανώς το μέτρο αυτό έρχεται σε συνέχεια, της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων και φαίνεται πως οδεύουμε προς ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από την ερχόμενη Δευτέρα ειδικά αν τολμήσουν οι «φυλακισμένοι» Έλληνες να πάρουν άδεια από τον εαυτό τους για να πάρουν «καθαρό αέρα».