Απίστευτο: Δύο περιπολικά σε μία κηδεία σε χωριό της Ηπείρου για «τήρηση των μέτρων! – Συνέλαβαν τον τελετάρχη!

Στην κυβέρνηση έχουν χάσει την ψυχραιμία τους από το φιάσκο με την καραντίνα που έχει αποσαθρώσει κοινωνία και οικονομία και προβαίνουν σε κινήσεις τις οποίες δεν υπαγορεύει η στοιχειώδης λογική: Δόθηκε εντολή σε χωριό της Θεσπρωτίας, να συλλάβουν τον… νεκροθάφτη για παραβίαση των μέτρων (ήταν περισσότεροι οι συγγενείς στην κηδεία από όσους επιτρέπει η κυβέρνηση).

Όπως αναφέρει το τοπικό epiruspost.gr, πριν καλά καλά ξεκινήσει η κηδεία, κατέφθασε περιπολικό της αστυνομίας, προκειμένου να ελέγξει αν έχουν παραβιαστεί οι κυβερνητικές εντολές και οι συγγενείς υπερβαίνουν τους… οκτώ, μαζί με τον ιερέα!

Το πλήρωμα του πρώτου περιπολικού τους μέτρησε οκτώ, αλλά λίγο μετά κι ενώ η κηδεία βρισκόταν σε εξέλιξη ήρθε και… δεύτερο περιπολικό!

Οργισμένοι οι συγγενείς, γιατί δεν τους άφηναν να αποχαιρετήσουν εν ειρήνη των άνθρωπό τους ζήτησαν τον λόγο από την αστυνομική δύναμη που όμως εκτελούσε κυβερνητικές εντολές, άρχισαν οι αντεγκλήσεις και παραλίγο να έρθουν στα χέρια οι δύο πλευρές με τους αστυνομικούς να είναι έτοιμοι να τραβήξουν πιστόλια.

Η υπόθεση έφτασε μέχρι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, όπου απαντήθηκε ότι το δεύτερο περιπολικό δεν πήγε να ελέγξει αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά να συλλάβει τον υπεύθυνο του γραφείου τελετών, καθώς σε βάρος του είχε υποβληθεί μήνυση για οικογενειακή του υπόθεση!

Και όλα αυτά στην… κηδεία ενός ανθρώπου!

Αλήθεια, σε κάθε κηδεία οι κυβερνητικοί στέλνουν κι ένα περιπολικό για να δουν αν είναι 7, 8 ή 9 οι συγγενείς;. Λίγος σεβασμός στον πόνο των ανθρώπων δεν υπάρχει;