Απίστευτο θράσος! Ο Ερντογάν ζητάει από τον ΟΗΕ να χρηματοδοτήσει την Συρία που… ισοπέδωσε!

«Χορηγίες» για την ανοικοδόμηση των περιοχών στις οποίες εισέβαλε αναζητεί τώρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκβιάζοντας ακόμη μία φορά τη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας με το γνωστό ύφος έθεσε το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών ζητώντας να συγκληθεί διεθνής διάσκεψη χορηγών για την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που είναι απαραίτητοι για την ανοικοδόμηση της περιοχής, με απώτερο στόχο να τοποθετηθούν εκεί 2.000.000 πρόσφυγες από τη Συρία.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε υπόψη του Αντόνιο Γκουτέρες τα σχέδιά του για την ανοικοδόμηση της ζώνης, μήκους 120 χλμ., από το Τελ Αμπιάντ μέχρι το Ρας αλ-Αϊν στη Συρία και ζήτησε τη μεσολάβησή του για την οργάνωση μιας διεθνούς διάσκεψης δωρητών για τη χρηματοδότηση της ζώνης ασφαλείας.

Η συνάντηση του Ερντογάν με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Κωνσταντινούπολη διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Σε ομιλία του που προηγήθηκε της συνάντησης ο Ερντογάν είπε «αν δεν βρούμε ανταπόκριση, θα το κάνουμε μόνοι μας», εξαπολύοντας πυρά του κατά της διεθνούς κοινότητας και της Ε.Ε. για το Προσφυγικό. «Η διεθνής κοινότητα περιορίζεται απλά σε συμβουλές και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα πετρέλαια της Συρίας, χωρίς να βάζει το χέρι στην τσέπη» είπε ο Ερντογάν.