ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! Εικόνες-σοκ από την Μόρια: Αλλοδαποί λεηλάτησαν εκκλησία – ”Αδειάζουν” σπίτια & καταστρέφουν ελιές! (φωτο&βιντεο)

”Όμηροι” στον τόπο τους είναι οι κάτοικοι στη Μόρια. Οι μετανάστες έχουν κάνει κανονική εισβολή, ενώ ταυτόχρονα πέρα από τον σωματικό κίνδυνο, υπάρχει και η υγειονομική-”βόμβα”, καθώς πολλοί από αυτούς μπορεί να είναι φορείς της πανδημίας!

Όπως θα δείτε στα βίντεο, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Μόρια της Λέσβου από την συνεχιζόμενη εγκληματική, όπως τη χαρακτηρίζουν, δραστηριότητα μεταναστών που διαμένουν στο καμπ οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία με τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και «ανοίγουν» σπίτια στα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι μέσα, ενώ κόβουν και καταστρέφουν υπεραιωνόβιες ελιές από τον ελαιώνα που είναι πέριξ του κέντρου κράτησης.

Οι κάτοικοι ζητούν την επέμβαση της αστυνομίας, ενώ κάτοικος σε ανάρτησή του στο facebook αναφέρει: «Σε αγροτική κατοικία στον κάμπο, την οποία ο ιδιοκτήτης της δεν μπορεί να επισκεφτεί χωρίς έγγραφη άδεια και συγκεκριμένο λόγο, αφού έσκαψαν στην κυριολεξία τον τοίχο της πόρτας, έσπασαν τη μεταλλική θωράκιση του παραθύρου αφαίρεσαν ψυγείο και λοιπές οικοσκευές. Μέρος των κλοπιμαίων είχαν βρεθεί πριν από τρεις ημέρες σε μπλόκο της Αστυνομίας έξω από το ΚΥΤ».

Παράλληλα, σύμφωνα με καταγγελίες γύρω στις 5.000 ελιές έχουν κοπεί από τους μετανάστες που έχουν στατοπεδεύσει στον ελαιώνα της Μόριας.

Επιτέλους, θα παρέμβει το κράτος;

Δείτε βίντεο:

Εν τω μεταξύ, εικόνες σοκ αντίκρισαν οι κάτοικοι στη Μόρια. Η κεντρική πόρτα του Αγίου Ραφαήλ ήταν σπασμένη! Και η πόρτα μιας αγροτικής κατοικίας με… μισοφαγωμένη την κάσα της πόρτας. Και φυσικά αμφότερα οι κατοικίες παραβιασμένα!

Η εκκλησία παραβιάστηκε από την κεντρική είσοδό της, με την ξύλινη πόρτα να γίνεται κομμάτια, ενώ στο εσωτερικό έγιναν μικρές υλικές ζημιές.

Όσο για την κατοικία; Αφού έσκαψαν στην κυριολεξία τον τοίχο της πόρτας, έσπασαν τη μεταλλική θωράκιση του παραθύρου και αφαίρεσαν ψυγείο και λοιπές οικοσκευές!

Μέρος των κλοπιμαίων είχαν βρεθεί πριν από τρεις ημέρες σε μπλόκο της Αστυνομίας έξω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Σύμφωνα με φωτογραφίες και αναφορές στα social media, δράστες ήταν μετανάστες.

pentapostagma.gr