Αστυνομία: Δεν επιβεβαιώνεται το νεκρό μωρό στη Μόρια

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι έρευνες για να διευκρινισθεί εάν υπάρχει ή όχι τελικά απανθρακωμένο μωρό στη Μόρια της Λέσβου, καθώς επίσημα δεν επιβεβαιώνεται…

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη απανθρακωμένου μωρού κατά τα πολύ σοβαρά επεισόδια χτες Κυριακή στο κέντρο φιλοξενίας της Μόριας στη Μυτιλήνη.Πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν ωστόσο ότι στην κουβέρτα που βρέθηκε, εντοπίστηκε και καμμένη σάρκα, χωρίς όμως να μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα πως ανήκει στο βρέφος.

Πάντως το μωρό της γυναίκας που κάηκε δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Οι ίδιες πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν ότι ένα ακόμα μωρό βρίσκεται στο νοσοκομείο, είναι όμως εν ζωή.

Στο κοντέινερ ζούσε μαζί με το παιδί της η γυναίκα που απανθρακώθηκε, όπως και μία ακόμη γυναίκα με το παιδί της και ένα ζευγάρι με τα έξι παιδιά του. Όλοι φέρονται να είναι εν ζωή.

Η εκδοχή του υπουργείου Υγείας

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά και τα επεισόδια που ακολούθησαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου εξέδωσε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με αυτήν, από το ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης συνολικά εννέα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά, εκ των οποίων ένα βρέφος.

«Η πλειονότητα των τραυματιών έχει ορθοπαιδικά τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα. Κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο και αναμένεται να λάβουν εξιτήριο εντός των προσεχών ημερών. Επίσης, μεταφέρθηκε με επιβατικό αυτοκίνητο απανθρακωμένο πτώμα γυναίκας, το οποίο βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το ΕΚΑΒ παραμένουν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εκδοχή των Γιατρών του Κόσμου
Σύγχυση προκαλούν και οι δηλώσεις στο ΘΕΜΑ 104.6 του Δημήτρη Πατέστου, στελέχους των Γιατρών του Κόσμου που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο. Ο κ. Πατέστος δήλωσε, επικαλούμενος πληροφορίες και μαρτυρίες, ότι στο κοντέινερ ζούσε οικογένεια με μητέρα και δύο παιδιά, τα οποία αγνοούνται.

«Μητέρα με δύο παιδιά αναφέρουν όλοι, μητέρα με δύο παιδάκια, που προσπάθησαν να βγουν από την πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να καούν μέσα… Αργότερα μεταφέρθηκε η σορός της γυναίκας με ιδιωτικό αυτοκίνητο στο νοσοκομείο, ενώ τα παιδάκια της αγνοούνται… Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να βρουν κάτι… Είχε πάρα πολύ κόσμο, από τα κοντέινερ έχουν μείνει μόνο οι σκελετοί… Δεν ξέρανε ακριβώς, επισήμως ποιοι μένανε εκεί, προκύπτει μόνο από μαρτυρίες», είπε ο κ. Πατέστος.