Βελόπουλος: Κλείσατε τις εκκλησίες, ενώ τα τζαμιά στη Θράκη λειτουργούσαν κανονικά!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το κλείσιμο των εκκλησιών, με αφορμή τον κορονοϊό.
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στο πλαίσιο της ειδικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Βελόπουλος ζήτησε την κατάθεση ενός νέου προϋπολογισμού, καθώς ο ήδη υπάρχων έχει εκτροχιαστεί.

Αιχμές άφησε και για την τρίμηνη παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας, διερωτώμενος γιατί αυτό ισχύει μόνο για τρεις μήνες.

«Γιατί μόνο τρεις μήνες η παράταση της προστασίας της α’ κατοικίας; Γιατί δεν το κάνετε για έναν χρόνο;»
«Στο τέλος δεν θα υπάρχουν ούτε λεφτά, ούτε δέντρα»
Παράλληλα, κατήγγειλε την κυβέρνηση για παρεχολογία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είναι προεκλογική περίοδος για να ακούμε στόχους». «Θέλουμε προτάσεις, όχι στόχους»

«Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά αμέσως μετά μιλήσατε για παροχές. Στο τέλος δεν θα υπάρχουν ούτε λεφτά, ούτε δέντρα».
«Κλείσατε τις εκκλησίες και τα τζαμιά λειτουργούσαν κανονικά»
Ειδική αναφορά έκανε και στο κλείσιμο των Εκκλησιών, θέτοντας εν αμφιβόλω τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

«Όλοι την “έπεσαν” πάνω στην εκκλησία. Την ίδια ώρα, κανονικά λειτουργούσαν τα τζαμιά στη Θράκη. Φοβηθήκατε ότι δεν μπορείτε να κλείσετε τα τζαμιά και γι’ αυτό κλείσατε και τις εκκλησίες».
«Ανοίξατε τις εκκλησίες τώρα, ενώ πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε το Ραμαζάνι. Περίεργη σύμπτωση» έσπευσε να προσθέσει, διαμηνύοντας ότι «ούτε τα μεγάφωνα, ούτε οι καμπάνες μεταδίδουν τον κορονοϊό».

Το σχόλιο για την Πρωτοψάλτη
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην «κινητή συναυλία» της Άλκηστις Πρωτοψάλτη την περασμένη Κυριακή στους δρόμους της Αθήνας.

«Ο κορονοϊός μεταδίδεται με τον ψάλτη, αλλά όχι από την Πρωτοψάλτη» σημείωσε με νόημα.