Βιασμός στο ισπανικό Big Brother: Πώς «στρίμωξε» η δικαιοσύνη τους υπεύθυνους του ριάλιτι!

Στο ισπανικό Big Brother η Καρλότα Πράντο κατήγγειλε ότι βιάστηκε, ενώ ήταν μεθυσμένη και είχε χάσει τις αισθήσεις της - το έμαθε βλέποντας το βίντεο την επόμενη ημέρα

Οσάλος που έχει δημιουργηθεί με το ελληνικό Big Brother και το χυδαίο σχόλιο του παίκτη Αντώνη Αλεξανδρίδη, έφερε στο μυαλό κάποιων ένα περιστατικό καταγγελίας βιασμού που συνέβη στο ισπανικό Big Brother και είχε συγκλονίσει όταν έγινε γνωστό μετά τη μήνυση παίκτριας.  Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, στην ισπανική έκδοση του ριάλιτι «Big Brother» το 2017, η Καρλότα Πράντο βιάστηκε ενώ ήταν μεθυσμένη και είχε χάσει τις αισθήσεις της και το έμαθε την επόμενη ημέρα, όταν η παραγωγή τής έδειξε το σχετικό βίντεο.

Η παίκτρια κατήγγειλε ότι βιάστηκε από συμπαίκτη της, ενώ ήταν μεθυσμένη και αναίσθητη. Συγκεκριμένα, ο συμπαίκτης της Πράντο, Χοσέ Μαρία Λόπεζ τη «βοήθησε» να πάει στο κρεβάτι της, ξάπλωσε μαζί της και στη συνέχεια άρχισε να ασελγεί σε βάρος της. Η κοπέλα αρχικά είπε «όχι δεν θέλω» στον συμπαίκτη της, αλλά εκείνος δεν την άφησε μέχρι που ακούστηκε η φωνή από τα μεγάφωνα που του ζήτησε να σταματήσει. Την επόμενη ημέρα, και αφού οι δύο παίκτες ήταν όλη την ώρα μαζί, η παραγωγή έδιωξε τον Χοσέ και ζήτησε από την Καρλότα, που δεν θυμόταν καν το περιστατικό, να μπει στο «δωμάτιο επικοινωνίας». Εκεί της έδειξε το βίντεο με τον βιασμό της, χωρίς την παρουσία ψυχολόγου. Η κοπέλα έκλαιγε με λυγμούς και ζητούσε από τον «Μεγάλο Αδελφό» να σταματήσει την αναπαραγωγή του βίντεο, λέγοντας: «Σε παρακαλώ, Μεγάλε, σταμάτα».

Το περιστατικό συνέβη το 2017, ωστόσο έγινε γνωστό πριν λίγους μήνες, καθώς η κοπέλα αποφάσισε να κινηθεί νομικά και η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Η «Endemol», εταιρεία παραγωγής του ριάλιτι, μετά τον σάλο που ξέσπασε, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η απόφαση να δείξουν το επίμαχο βίντεο στην Πράντο, χωρίς την παρουσία ψυχολόγου ή άλλου προσώπου, ήταν λάθος. Παράλληλα, πολλές εταιρείες απέσυραν τις διαφημίσεις τους από το σόου, έπειτα από την κατακραυγή.

Τα άτομα της παραγωγής του ισπανικού Brig Brother έριξαν ο ένας το φταίξιμο στον άλλον
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Σε δημοσίευμά της η El Pais δίνει την εξέλιξη της υπόθεσης και αναφέρει λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις των Αρχών, που έφεραν τους ανθρώπους της παραγωγής προ των ευθυνών τους. Όσοι είχαν βάρδια εκείνο το βράδυ έκατσαν στο σκαμνί για να απαντήσουν στην ερώτηση γιατί δεν αντέδρασαν. Η El Pais αναφέρει ότι  η 25χρονη έδωσε αναλυτική κατάθεση αναφέροντας ότι «Κανείς δεν έκανε τίποτα. Κοιτούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα.». Στην ανάκριση για τον βιασμό τα άτομα της παραγωγής έριξαν ο ένας το φταίξιμο στον άλλον, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για το πώς να χειριστούν μια κατάσταση που φτάνει σε παραβατικό σημείο. «Δεν ήταν δική μου ευθύνη, δεν είδε τι γινόταν ακριβώς» φέρεται να λέει εργαζόμενη αν και παράξενο ήταν το γεγονός ότι η υπεύθυνη βάρδιας ακούστηκε από το μεγάφωνο στο σπίτι να ζητά να σταματήσει το περιστατικό.

Εν αναμονή της απόφασης για το  ισπανικό Big Brother και των ποινών διαβάζουμε στην Pais ότι η φήμη του προγράμματος επλήγη ανεπανόρθωτα, τόσο που το Telecinco αναγκάστηκε να ακυρώσει τα σόου. Οι διαφημιστές αποσύρθηκαν και δεν υπάρχει ενδιαφέρον για μελλοντικές εκπομπές. Η Καρλότα Πράντο δηλώνει ότι η ζωή της σχεδόν καταστράφηκε, ενώ ο Χοσέ Μαρία Λόπεζ ισχυρίστηκε ότι δεν κατάλαβε ότι η παίκτρια δεν είχε συναινέσει. Η συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες…