ΒΟΜΒΑ για το Εμβόλιο! Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας: Δεν γνωρίζουμε ακόμη αρκετά για τα αναφυλακτικά και αλλεργικά σοκ! (βιντεο)

A woman holds a small bottle labbeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe in this illustration taken April 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

Η Ζωή Δεμέστιχα πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας αποκάλυψε ότι είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν είναι ασφαλή τα εμβόλια και σε τι ποσοστό αυτό προκαλεί αναφυλακτικά και αλλεργικά σοκ. Αυτό θα το ξέρουμε όταν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός. Δηλαδή, κατόπιν εορτής.

Σύμφωνα με αυτά που είπε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Αλλεργιολογίας, ούτε οι ίδιοι οι επιστήμενες, που μας καθησυχάζουν, δεν γνωρίζουν ακριβώς και με στοιχεία το ποσοστό που μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες το Εμβολίο και θα πρέπει να είναι παρόν πάντα κάποιος στο εμβολιαστικό κέντρο ώστε να επαναφέρει τον ασθενή. Επίσης επισήμανε ότι πρέπει να καταγράφονται οι αντιδράσεις στο πρώτο εμβολίο, γιατί μπορεί να υπάρξει αντίδραση στο δεύτερο εμβόλιο!