“ΒΟΜΒΕΣ” από τον Αχιλλέα Μπέο: «Στημένο με αποδείξεις το Ολυμπιακός – Βέροια αλλά δεν άνοιξε μύτη…»

«Βόμβες» από τον Αχιλλέα Μπέο στο «Open», για τον αγώνα Ολυμπιακός – Βέροια. «Πέστε το ότι συγκαλύφθηκε πειθαρχικά το παιχνίδι…»
Στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια το 2013 για το οποίο αν και υπήρχαν καταθέσεις ότι ήταν «στημένο», σε πειθαρχικό επίπεδο δεν τιμωρήθηκε κανείς αναφέρθηκε ο Αχιλλέας Μπέος, στην έκτακτη εκπομπή «Ποδόσφαιρο, ώρα μηδέν» στο «Open», ρίχνοντας… βόμβες.

Στην Ελλάδα ένα παιχνίδι είναι στημένο με αποδείξεις, στοιχεία και γεγονότα. Όλα τα άλλα είναι ψιλοενδείξεις. Με αποδείξεις και στοιχεία ένα παιχνίδι είναι στημένο μόνο το Ολυμπιακός – Βέροια όπου υπάρχουν πέντε καταθέσεις, τώρα όλα τα άλλα. Τέσσερις ποδοσφαιριστές και ένας προπονητής, είπαν ότι ήταν στημένο. Μύτη δεν άνοιξε, κανένας δεν είπε κουβέντα… Που είναι ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, πειθαρχικά πέστε μου που είναι η υπόθεση; Έτσι, πέστε το αυτό, ότι συγκαλύφθηκε πειθαρχικά η συγκεκριμένη υπόθεση» ανέφερε.

Ο δήμαρχος  Βόλου δεν θέλησε να σχολιάσει την εισήγηση του μέλους της Επιτροπής Δεοντολογίας Παναγιώτας Σπανού, για υποβιβασμό του Ολυμπιακού και του Ατρόμητου, για τον μεταξύ τους αγώνα, δύο χρόνια αργότερα… «Επειδή είναι μια δικαστική υπόθεση εν εξελίξει, δεν μπορώ να σχολιάσω» αρκέστηκε να πει.

Σχολίασε όμως, το αίτημα της Super League να πάνε στις ΠΑΕ τα 4.3 εκατ. ευρώ που ενισχύει η ΟΥΕΦΑ την ΕΠΟ (αλλά και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ομοσπονδίες) λόγω κορωνοϊού ενώ επιτέθηκε στους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη Nova.

«Ο Ολυμπιακός είπε τα 4.3 εκατ. της ΟΥΕΦΑ που επιχορηγεί την ΕΠΟ να τα πάρουν οι ομάδες και οι 14 ομάδες είπαν «ναι». Είναι για να γελάει ο κόσμος, ας βάλουν λεφτά από το δικό τους ταμείο. Πιο ποδόσφαιρο τώρα και ποιους παράγοντες, εντάξει να μην τους ισοπεδώσουμε όλους αλλά η πλειοψηφία τους είναι αφήστε να μην τα συζητάμε. Η NOVA, για το κατάντημα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου φέρει μεγάλη ευθύνη. Δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση, δεν μιλάει κανένας» είπε.

Επίσης, «αποκάλυψε» ότι η ΑΕΛ δεν θα πάρει άδεια για τη νέα περίοδο (το Sdna δεν υιοθετεί την… πληροφορία αυτή). «Η πρώτη ομάδα που δεν θα πάρει άδεια, και γράφτε το αυτό, είναι η Λάρισα. Ο Κούγιας μπήκε στο working group όχι για να μιλήσει και για να φέρει προτάσεις αλλά για ιδιοτελείς σκοπούς, για δικό του συμφέρον. Ξέρετε πως τον λένε τον Αλέκο; «Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω». Αφήστε τώρα, αν γίνει το πρωτάθλημα, σύμφωνα με αυτά που λένε στην γειτονική πόλη, μπορεί να λένε ψέματα, δεν έχω κανένα πρόβλημα εγώ, μεταφέρω αυτές τις πληροφορίες, ότι δεν θα έχει 11άδα να κατέβει γιατί οι μισοί και πλέον παίκτες δεν επιστρέφουν αν δεν πληρωθούν. Αυτά λένε, αν λένε ψέματα, συγγνώμη».

Ακόμη τόνισε ότι… «η Σουλούκου και ο Κούγιας παραιτήθηκαν από το working group για δικά τους συμφέροντα. Τι πρόταση φέρανε να πούμε. Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γίνεται μόνο με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση, σε διαφορετική περίπτωση δεν το δέχεται καμία FIFA ή UEFA.

Δεν μπορούμε να δίνουμε άδεια για να πηγαίνουν οι πιστοί στην εκκλησία, και καλά κάνουν, σε ένα κλειστό χώρο μέχρι 50 άτομα και σε ένα ανοιχτό χώρο αθλητές υγιείς να μην μπορούν να αθληθούν. Το πρωτάθλημα θα πρέπει να ξεκινήσει, κατά την άποψη μου,  αυτό είναι το σωστό.

Καταρχήν πρέπει φέτος να δούμε τι θα γίνει. Κατά δεύτερον ποια θα είναι η οικονομική κρίση, αν αγγίξει και σε πόσο βαθμό, όχι μόνο το ποδόσφαιρο όλη την κοινωνία, τα πάντα. Αν η κρίση αγγίξει τους πάντες τότε πιστεύω ότι θα υπάρξει και μια επανεκτίμηση όλων των συμβολαίων για τη νέα χρονιά. Αυτό όμως, δεν είναι της στιγμής. Πρώτα πρέπει να αποφασίσουν οι παράγοντες για το σήμερα… Η κυβέρνηση θα αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα κι εμείς θα τη σεβαστούμε. Όλες οι εταιρείες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό πήραν επιχορήγηση από το κράτος, γιατί το working group δεν διεκδίκησε κάτι για τις ΠΑΕ».

Για την πρόταση των ΠΑΕ για ψαλίδι στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, είπε… «Ο Βόλος έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με το 80% των ποδοσφαιριστών του για το πόσα θα πάρουν, τι έκπτωση θα γίνει. Ας πορευτεί η κάθε ομάδα μόνη της άμα είναι φερέγγυα».