Βρήκαν κι άλλο κρησφύγετο του «Τοξοβόλου του Συντάγματος» στα Σεπόλια! (ΦΩΤΟ)

Το διαμέρισμα είχε νοικιάσει με πλαστά στοιχεία η Αθανασοπούλου τον περασμένο Οκτώβριο – Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για τον «επιχειρησιακό χώρο» της ομάδας του Μιχαηλίδη – Αισιοδοξούν ότι θα βρουν DNA και αποτυπώματα

Ακόμη ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε η ομάδα του «τοξοβόλου του Συντάγματος» εντόπισαν σήμερα οι αστυνομικοί στα Σεπόλια.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για ένα διαμέρισμα στην Οιδίποδος 35 Σεπόλια που τον περασμένο Οκτώβριο το νοίκιασε η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου με πλαστά στοιχεία. Η ίδια φέρεται να χρησιμοποίησε το όνομα Λαμπίρη Ζωή του Πέτρου, ένα όνομα το οποίο αναγράφεται σε μία από τις πλαστές ταυτότητες που χρησιμοποιούσε η ομάδα και που εντόπισαν την περασμένη εβδομάδα οι αστυνομικοί.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής βρίσκονται σε εξέλιξη και η περιοχή  έχει αποκλειστεί. Σύμφωνα με πληροφόριες, οι άνδρες της αστυνομίας φέρεται μέχρι στιγμής να έχουν κατασχέσει ένα ζευγάρι κλειδιά, έναν φορητό ασύρματο, έναν φορητό υπολογιστή και δύο κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα, «ξεσκονίζουν» το διαμέρισμα προκειμένου να βρουν DNA και αποτώπωματα, και να ταυτοποιησούν ποιος ή ποιοι έμπαιναν στο επίμαχο διαμέρισμα.

Αυτό είναι το δεύτερο διαμέρισμα που εντοπίζει η αντιτρομοκρατική. Την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από επιχείρηση στην Αθήνα, εντοπίστηκε διαμέρισμα στα Πατησιά που φέρεται να χρησιμοποιούσαν ο Γιάννης Μιχαηλίδης και οι δύο γυναίκες συνεργοί του.

Το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από τη Δήμητρα Βαλαβάνη με τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητάς της από τον Σεπτέμβριο του 2019, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωθεί η ενοικίαση.

Από εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν το διαμέρισμα και, όταν είδαν έναν άνδρα να μπαίνει μέσα σε αυτό, προχώρησαν σε έφοδο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «το διαμέρισμα εντοπίσθηκε τη στιγμή που ιδιώτης – καθαριστής είχε εισέλθει σε αυτό για να απομακρύνει όλα τα αντικείμενα και να καθαρίσει το χώρο, κατ’ εντολή αγνώστου μέχρι στιγμής άνδρα, ο οποίος είχε προκαταβάλει ανάλογο χρηματικό ποσό», στοιχείο που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για την ύπαρξη ασύλληπτων συνεργών της ομάδας του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον καθαριστή προσέγγισε ένας άνδρας που φορούσε κουκούλα και αυτό ήταν το στοιχείο που πυροδότησε τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το διαμέρισμα δεν άνοιξε με κανένα από τα πέντε κλειδιά τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή της μιας εκ των συνεργών του Μιχαηλίδη όταν συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή.

Στα Σεπόλια ο «χώρος εργασίας», στα Πατήσια «το σπίτι»

Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι το σπίτι στα Πατήσια ήταν αυτό που χρησιμοποιούσε ο Μιχαηλίδης με την Βαλαβάνη για να μένουν και το διαμέρισμα στα Σεπόλια αποτελούσε τον «χώρο εργασίας» της ομάδας.

Έτσι εξηγείται γιατί στα Πατήσια η ενοικίαση έγινε με τα πραγματικά στοιχεία της συντρόφου του «τοξοβόλου» ενώ στα Σεπόλια χρησιμοποιήθηκε μια από τις πλαστές ταυτότητες των τριών συλληφθέντων.

Η ερμηνεία που δίνουν οι αστυνομικοί για τη μικρή απόσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο διαμερίσματα έχει να κάνει με το ότι τα μέλη της ομάδας ήθελαν να αποφεύγουν τις μεγάλες αποστάσεις.

Από την πρώτη κατόπτευση του χώρου στα Σεπόλια οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής και της Σήμανσης διαπίστωσαν ότι «κάποιος εξαφάνισε κάτι» καθώς το διαμέρισμα δεν είχε «αποστειρωθεί» με τον τρόπο που έχει καταγραφεί σε παλαιότερες περιπτώσεις αντίστοιχων διαμερισμάτων.

Για τον λόγο αυτό οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι πολύ πιθανό -έως βέβαιο λένε ορισμένοι- ότι στα Σεπόλια θα βρεθεί και γενετικό υλικό και αποτυπώματα όσων έμπαιναν και έβγαιναν από αυτό.