Βόμβα Αποστολάκη: Φτάσαμε αρκετές φορές κοντά σε νέα Ιμια!

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι η κατάσταση με την Τουρκία είναι σοβαρή και κρίσιμη.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αρκετά σοβαρή με τη συμπεριφορά της Τουρκίας, αλλά δεν μας ξαφνιάζει, γιατί δεν σέβεται τίποτα. Είχαμε δει από τον καιρό που μπήκε στη Συρία και αν «κέρδιζε» οτιδήποτε θα γύριζε πίσω με μεγαλύτερη επιθετικότητα, κάτι που έγινε τελικά. Κατέληξε να πείσει την υποτιθέμενη κυβέρνηση της Λιβύης να υπογράψει αυτήν τη συμφωνία.

Οι πιθανότητες και η ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι δεν έχει να κερδίσει κάτι αν κάνει το… παραπάνω βήμα. Μπορεί, όμως, να προκύψει ένα ατύχημα με τα όσα κάνει και εκεί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί θα γίνει» επεσήμανε ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Open TV.

Για το ότι πλέον η τουρκική προκλητικότητα φτάνει μέχρι την… Κρήτη: «Αν παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα, τότε θα πρέπει να τα υπερασπιστείς, αλλιώς τα χάνεις… Θέλει ψυχραιμία και σοβαρότητα και πολύ καλή ανάλυση της κατάστασης. Δεν μπορούμε να αντιδρούμε με συναισθηματισμό και πρόχειρες σκέψεις.

Η οικονομική ζώνη είναι κυριαρχικό δικαίωμα. Αν το διακηρύξεις, πρέπει να είσαι έτοιμος να το προασπίσεις. Αν το παραβιάσουν, το χάνεις. Έχουν γίνει προσπάθειες στο παρελθόν για να προσδιοριστούν ΑΟΖ έπεσαν στο κενό εκατέρωθεν γιατί είναι πολύ δύσκολο. Όμως εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση πρέπει να τα δούμε όλα και σύντομα. Και για τα 12 μίλια και για όλα».