Γαλανόλευκο showtime! Ποιο «άγχος της πρεμιέρας»; Με τον Πρίντεζη σ’ εκπληκτική μέρα και τους Γιάννηδες να κάνουν τα… δικά τους, η Εθνική διέλυσε το Μαυροβούνιο (85-60)!

Έδειξε με το «καλημέρα» ικανή για μεγάλα πράγματα.

Απολαυστική και κυρίαρχη πρεμιέρα για την Εθνική Ομάδα. Η Ελλάδα έκανε άνετα το 1-0 απέναντι στο Μαυροβούνιο, κρατώντας στα «χαμηλά» τους καλούς ψηλούς των αντιπάλων. Η Ελλάδα έπαιξε εξαιρετική, σκληρή, αλλά και έξυπνη άμυνα στο πρώτο ημίχρονο (42-16), πήγε πρώτη στα ριμπάουντ, είχε επιθετικό πλουραλισμό και έδειξε πως μπορεί να νικήσει τις αντίπαλες ομάδες -και- όταν δοκιμάζουν ζώνη για να την σταματήσουν. Σε γενικές γραμμές, τα «γαλανόλευκα» δείγματα γραφής στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν πάρα πολύ καλά.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος άνοιξε το ροτέισιον με τη διαφορά να «ξεφεύγει» από νωρίς και είδε τις «παλιοσειρές» (Γιάννης Μπουρούσης – Γιώργος Πρίντεζης) να ξεκινούν το Παγκόσμιο Κύπελλο με όρεξη και αποτελεσματικότητα. Διψήφιος ακόμα και… σβηστός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (10π. σε 16′), τρομερή δουλειά και πάλι από τον Γιώργο Παπαγιάννη (15π., 9ρ.).

Πλέον, η Ελλάδα στρέφεται στο must win παιχνίδι με τη Βραζίλια (3/9, 15:00), ενώ την ίδια μέρα οι Μαυροβούνιοι αγωνίζονται με την Νέα Ζηλανδία σε ένα do or die ματς.