Γαλλία: Ζυθοποιοί θα πετάξουν 10 εκατ. λίτρα μπύρα -Ποσότητα που θα γέμιζε 4 πισίνες!

epa08374691 (FILE) - Visitors toast with mugs of beer in the Paulaner Winzerer Faehndl tent during the opening day of the 186th Oktoberfest beer festival on the Theresienwiese in Munich, Germany, 21 September 2019 (reissued 21 April 2020). Bavaria's state premier and the Mayor of Munich announced on 21 April that the 187th Oktoberfest, slated to kick off in September, will not be held amid the ongoing coronavirus pandemic. EPA/PHILIPP GUELLAND *** Local Caption *** 55484401

Δέκα εκατομμύρια λίτρα μπύρας θα καταστρέψουν οι ζυθοποιοί στη Γαλλία, ποσότητα που δεν καταναλώθηκε λόγω της καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για ποσότητα που θα γέμιζε τέσσερις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της ποσότητας είναι μπύρα craft, που έχει μικρότερο χρόνο ζωής, σύμφωνα με τη γαλλική ένωση ζυθοποιών.   «Είναι μπύρες με μεγάλη ποσότητα λυκίσκου, που αν μείνουν για πάνω από 2-3 μήνες αποθηκευμένες, η γεύση και το άρωμά τους εξαφανίζεται», είπε ο επικεφαλής της ένωσης ζυθοποιών, Μαξίμ Κοστίλς. Αυτά τα 10 εκατομμύρια λίτρα μπύρας έμειναν στα βαρέλια, καθώς τα καφέ και τα εστιατόρια έκλεισαν, ο τουρισμός «πάγωσε» και ακυρώθηκαν φεστιβάλ και εκθέσεις, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Η καταστροφή αυτής της ποσότητας μπύρας μεταφράζεται σε απώλειες εκατομμυρίων για τους παραγωγούς. «Είμαστε ένας χρεωμένος τομέας, καθώς επενδύσαμε 241 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη το 2019.

Ένα σημαντικό ποσό για έναν τζίρο που μόλις ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ», σημείωσε ο Κοστίλς.   Περίπου το 70% των ζυθοποιών στη Γαλλία έχουν αναφέρει ότι οι πωλήσεις τους έπεσαν στο μισό- ή και παραπάνω- από τα μέσα Μαρτίου. Αν και η χώρα ετοιμάζεται για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, τα καφέ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά στην πρώτη φάση, κάτι που σημαίνει ότι τα καλά νέα αργούν ακόμη για τους ζυθοποιούς.