Γεωργιάδης για Novartis: Τώρα που καταρρέει η σκευωρία Novartis θα ψάξουμε ποιοι την έστησαν! (BINTEO)

Παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητούνται οι διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Οξύτατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή την αρχειοθέτηση της δικογραφίας κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση  Novartis αλλά και για τη διάταξη που «αποκαθηλώνει» τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή Ανταγωνισμού.

Με παρέμβαση στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης όπου συζητούνται οι διατάξεις του διυπουργικού νομοσχεδίου είπε «πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση από την Novartis για τον κ. Σαμαρά. Τώρα που καταρρέει η σκευωρία, φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πριν από τον 15αύγουστο, θα ψάξουμε να δούμε και ποιοι την έστησαν».

Αναφορικά με την διάταξη που εισηγείται για τα ασυμβίβαστα των μελών της επιτροπής ανταγωνισμού, εξήγησε «το πνεύμα της ευρωπαϊκής οδηγίας είναι λιτό και σαφές. Κανένα ίχνος πολιτικής επιρροής. Αυτό λέει η οδηγία και αυτό εφαρμόζουμε, γι’ αυτό και δεν έχει φωτογραφική διάσταση. Γι’ αυτό και πιάνει πρόσωπο που ήταν σύμβουλος νυν υπουργού της κυβέρνησης».

Σε εκείνο το σημείο υπήρξαν αντιδράσεις από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα ο κ. Γεωργιάδης να υπογραμμίσει «Δεν κάνω διάλογο κ. Παππά. Μας τα διδάξατε αυτά 4 χρόνια και θα σας δείξουμε πόσο καλοί μαθητές είμαστε. Σας το έλεγα, θα τον πληρώσετε τον κοινοβουλευτισμό της πλειοψηφίας. Θα τα ξαναπούμε σε 4 χρόνια… Το σύμπαν εκδικείται, κύριε Παππά, όλα σε εσένα γυρίζουν. Φωνάζεις τώρα γιατί φεύγει από την επιτροπή η δική σου συνεργάτις, αυτή που την είχε νομική σύμβουλο και την διόρισες μετά στην επιτροπή ανταγωνισμού. Εκπλήσσομαι που έχετε το θράσος να διορίζετε τη μισή σας κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην ανεξάρτητη αρχή και να έρχεστε εδώ να το υπερασπίζεστε».

Τέλος, ο υπουργός υπενθύμισε ομιλία της κυρίας Βασιλικής Θάνου του 2009 όταν ως πρόεδρος της ένωσης δικαστών υποστήριζε ότι οι συνταξιούχοι δικαστικοί οφείλουν να μην αποδέχονται διορισμούς στο κράτος.

Απαντώντας η κυρία Θάνου παραδέχθηκε πως «όντως προ 10 ετών είχα πει αυτό γιατί το πίστευα και ενδεχομένως να το πιστεύω ακόμα. Όμως εως τώρα όλοι οι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών είναι συνταξιούχοι δικαστικοί και αυτό γιατί κρίθηκε ότι έχουν την εμπειρία».

Επίσης, ο κ. Παύλος Πολάκης σχολίασε πως «αυτή η συμπεριφορά που λέει ότι “βγήκαμε κυβέρνηση και θα κάνουμε ό,τι γουστάρουμε έχει κοντά πόδια”. Αυτή την ομιλία να την θυμάστε γιατί για εμάς είναι πολύ μεγάλο μάθημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς από ό,τι αποδεικνύεται τήρησε και νόμους και διαδικασίες των ανεξάρτητων αρχών. Αν είχαμε κάνει διαφορετικά, δεν θα μιλάγαμε. Έρχεται ο Γεωργιάδης με δικτατορικού τύπου τοποθέτηση και λέει ότι θα διώξει την κυρία Θάνου. Θα του πω μια κουβέντα. Ο τροχός έχει γυρίσματα, καιρός λαγού καιρός λαγουδίνας».