Γιάννος Παπαντωνίου: Αποφυλακίζεται εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός!

Του δόθηκε προθεσμία για να συγκεντρώσει τα 150.000 ευρώ της εγγύησης

Εκτός φυλακής αναμένεται να βρεθεί εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος πριν από 17 περίπου μήνες για υπόθεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο κ. Παπαντωνίου θα αποφυλακιστεί καθώς του δόθηκε η προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας που του είχε επιβληθεί ύψους 150.000 ευρώ και το οποίο σύμφωνα με τον συνήγορό του κ. Μιχάλη Δημητρακόπουλο αδυνατούσε να συγκεντρώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού, ο οποίος αρνείται κάθε κατηγορία που του έχει απαγγελθεί, είχε αποφασιστεί πριν από λίγες ημέρες με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με το βούλευμά τους τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου είχαν κάνει δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλει ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός για αποφυλάκιση. Στον κ. Παπαντωνίου εκτός από την καταβολή εγγυοδοσίας ύψους 150.000 ευρώ είχαν επιβληθεί και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι ρόλο στη χορήγηση της προθεσμίας στον κ. Παπαντωνίου να συγκεντρώσει τα χρήματα της εγγύησης και να αποφυλακιστεί,  διαδραμάτισαν σύμφωνα με πληροφορίες και οι ειδικές συνθήκες που  διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας.