Γιαννακόπουλος: «Ούτε ο πρωθυπουργός μπορεί να κοροϊδεύει τον κόσμο του Παναθηναϊκού» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενοχλημένος ο ισχυρός παράγοντας του Παναθηναϊκού μίλησε για το ζήτημα του γηπέδου και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης
ΟΔημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε για το θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό στο πλαίσιο της κοπής της πίτας του Ερασιτέχνη, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό…

Αναλυτικά όσα είπε: «Χρόνια πολλά στο σύλλογο, είναι ιδιαίτερη μέρα και ευχόμαστε να έχει άλλα 1.000 χρόνια ζωής και δημιουργίας. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα πετύχαμε στον ερασιτέχνη τους τελευταίους 18 μήνες. Αναλάβαμε τα τμήματα στην Α2, ανεβάσαμε όλα τα τμήματα και φέτος θέλουμε να εδραιωθούμε και να πάρουμε τίτλους. Λειτουργούμε πλέον σαν ένας μεγάλος ευρωπαϊκός σύλλογος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι στη διοίκηση και τους αθλητές που φέρνουν τα αποτελέσματα. Υγεία, ευτυχία κι αγάπη σε όλους».

Για την υπόθεση του γηπέδου: «Θα τοποθετηθώ σύντομα για τον Βοτανικό. Σήμερα είναι τα γενέθλια, θα ήθελα να πω διαφορετικά πράγματα. Για το έργο αυτό θα έπρεπε να συνεργαστούν πολλοί φορείς: ο Παναθηναϊκός, η πολιτεία και η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είχε δώσεις κάποιες υποσχέσεις πριν από τις εκλογές αλλά μάλλον ήταν ελαφρά τη καρδία και υπάρχει καθυστέρηση. Θα γίνει μία συνάντηση με τον πρωθυπουργό σύντομα για να καταλάβω αν όντως θέλει και τον νοιάζει να γίνει το έργο ή αν όλα ήταν μια ψηφοθηρία.

Προσπαθούμε να φτιάξουμε κι άλλο ένα μοντέλο που μπορεί να μην είναι κάτω από την στέγη του Ερασιτέχνη, αλλά από ιδιώτη, αλλά αυτά θα γίνουν με πρωτοβουλίες ιδιωτών και είναι δύσκολες υποθέσεις. Έχουμε μιλήσει για κάποιες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε από το καλοκαίρι και θα καταλάβουμε αν η κυβέρνηση θέλει να γίνει αυτό το γήπεδο ή μόνο ο Παναθηναϊκός θέλει να προχωρήσει αυτό το έργο».

Για το ποιες ήταν οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού: «Οι δεσμεύσεις ήταν πως επειδή δίνουμε την Λεωφόρο, θα είχαμε όλη την χρηματοδότηση του έργου κι όσα χρειάζονται στην μετάβαση στο νέο γήπεδο αυτές ήταν οι δεσμεύσεις και περιμένουμε να τις δούμε να υλοποιούνται. Ποτέ δεν έχω κοροϊδέψει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και δεν θα επιτρέψω κανέναν να τον κοροϊδέψει. Το Pao Alive δεν πήγε όπως θα θέλαμε, ο κόσμος δεν είχε την ανταπόκριση που περιμέναμε, αλλά τον δικαιολογώ γιατί δεν υπάρχουν χειροπιαστά πράγματα, ο Δήμος συνεχίζει να είναι θετικός ώστε να γίνει το έργο, η καθυστέρηση δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Θέλω να πιστέψω πως το ίδιο θα ακούσω και από τον πρωθυπουργό».

Για το τι δεν έχει τηρηθεί: «Υπήρχαν δεσμεύσεις πως θα υπάρξει χρηματοδότηση όλου του έργου, αλλά και της μεταβατικής φάσης μέχρι να μπούμε στο Βοτανικό. Η κυβέρνηση δεν έχει δείξει να κάνει αυτά που έλεγε, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω. Θέλω να πιστεύω πως ο Πρωθυπουργός θα καταλάβει πως δεν νοείται να κοροϊδεύει κανείς 3 εκατομμύρια Παναθηναϊκούς, ούτε καν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός».