Δίκη της «Συμμορίας»: Διακοπή μέχρι νεωτέρας λόγω κορωνοϊου!

Δίκη της «Συμμορίας»: Διακοπή μέχρι νεωτέρας λόγω κορωνοϊουώθηκε, από την Παρασκευή 13/3 τα δικαστήρια κλείνουν.
Προσωρινά κλειστό…. Η πανδημία του κορωνοϊου αφήνει τα σημάδια της και στα δικαστήρια και τη δίκη της «Συμμορίας» που είναι σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης των «28» διεκόπη το πρωί της Πέμπτης (12/3), και με δεδομένη την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε λίγη ώρα νωρίτερα, τα δικαστήρια αναμένεται να κλείσουν από την Παρασκευή (13/3), το πιθανότερο για 15 ημέρες, και είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει ξανά.

Η δίκη το πρωί της Πέμπτης επρόκειτο να συνεχιστεί με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Δημήτρη Καλαϊτζίδη αλλά και τις καταθέσεις των Νίκου Γεωργέα και Παντελή Καφέ για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια τον Γενάρη του 2013. Από το προεδρείο έγινε ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων και ο πρώην προπονητής της Βέροιας ήταν έτοιμος να απαντήσει σε ερωτήσεις δικηγόρων.

Από την πλευρά του νομικού εκπρόσωπου του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλου όμως, τέθηκε θέμα άμεσης διακοπής. Ο κ. Δημακόπουλος επικαλέστηκε το γεγονός ότι λόγω ηλικίας και άλλων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ανήκει στην ευπαθή ομάδα, και παρά την αντίθετη γνώμη του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, όπως είπε, ζήτησε να διακοπεί η δίκη.

«Θα ήθελα να έχω αυτοαπομονωθεί. Είμαι στην ευπαθή ομάδα λόγω άλλων προβλημάτων υγείας. Είμαι παρών αλλά ουσιαστικά δεν είμαι» τόνισε ο κ. Δημακόπουλος, ενώ το ίδιο αίτημα τέθηκε και από άλλους δικηγόρους.

Ο εισαγγελέας έδρας, Χαράλαμπος Λακαφώσης, πρότεινε να γίνει δεκτό το αίτημα του και το δικαστήριο έπειτα από ολιγόλεπτη διακοπή, αποφάσισε τη διακοπή, που λόγω και της επικείμενης αναστολής της λειτουργίας των δικαστηρίων, θα είναι μέχρι νεωτέρας.

Τυπικά πάντως, η διακοπή της δίκης είναι μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση στις 19/3. «Μακάρι να περάσει αυτή η περιπέτεια και να ξαναβρεθούμε σύντομα. Λέμε ότι η διακοπή είναι για 15 ημέρες αλλά μάλλον δεν θα είναι. Διακόπτω για την επόμενη συνεδρίαση και βλέπουμε, καταλαβαίνεται όμως, ότι αυτό δεν ισχύει. Καλή δύναμη σε όλους, με το καλό να τα ξαναπούμε και γρήγορα…» ειπώθηκε από την πλευρά του προεδρείου, από την οποία ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για οχτώ συνεδριάσεις τον μήνα Μάϊο και Ιούνιο. Για τον Μάρτιο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στις 19, 26 και 31.

sdna.gr