Δείτε ποιοι είναι οι 11 Κούρδοι που συνελήφθησαν με αντιαρματικά στα Σεπόλια (φώτο)

Η Αστυνομία, έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία των 11 Κούρδων αγωνιστών της ακροαριστερής οργάνωσης του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος-Μετώπου (DHKP-C), που συνελήφθησαν στα Σεπόλια την Πέμπτη (19.03.2020) και οι οποίοι χαρακτηρίζονται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από την επίσημη ενημέρωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης που συνελήφθησαν στην μονοκατοικία των Σεπολίων είχαν δημιουργήσει ένα τούνελ μήκους 47 μέτρων, το όποιο ξεκινούσε από το εσωτερικό του σπιτιού και κατέληγε σε διπλανό οικόπεδο και μάλιστα είχαν καμουφλάρει με παλέτες την έξοδο του τούνελ, ώστε να μην γίνεται αντιληπτό από περαστικούς, αλλά και από τα περίεργα «μάτια» των Αρχών.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη στην τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C καθώς και για συναφή αδικήματα περί κατοχής οπλισμού και οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ο τελευταίος συνελήφθη και ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής του στις τουρκικές αρχές.

Στην μονοκατοικία στα Σεπόλια στην οδό Αυλώνος, το ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο-τούνελ, ξεκινούσε από το ισόγειο της μονοκατοικίας: Τα τρία μέτρα από αυτά ήταν κάθετα στο έδαφος και τα υπόλοιπα 24, που περνούσαν κάτω από την αυλή, κατέληγαν σε ένα δωμάτιο που είχε καλυμμένη με διάφορα αντικείμενα έξοδο σε διπλανό οικόπεδο.

Σε αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκτοξευτήρας ρουκετών αντιαρματικού όπλου RPG-18, ένα RPG-7 με μεταλλικό τρίποδο, αντιαρματικό μίας χρήσης, πολεμικό τυφέκιο τύπου ΑΚ-47 Καλάσνικοφ, 2 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδας, 4 πιστόλια με προσαρμοσμένες αντίστοιχες γεμιστήρες, πιστόλι άνευ γεμιστήρα και 56 φυσίγγια, 12 μεταλλικές γεμιστήρες πιστολιού και μεταλλική γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.

Επίσης, στη μονοκατοικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων- πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ στους εξωτερικούς χώρους υπήρχαν κάμερες κλειστού κυκλώματος, με τις οποίες επιτηρούσαν τους χώρους για την επιτήρηση των χώρων.

Στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς πρόσφυγες στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλλα στα Εξάρχεια βρέθηκαν και κατασχέθηκαν –μεταξύ άλλων- συσκευές κινητών τηλεφώνων, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, σκληροί δίσκοι, ψηφιακό καταγραφικό μηχάνημα, κάρτες SIM, κάρτες μνήμης, tablet και ημερολόγια με πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Αναλυτικά τα στοιχεία
1) (επ) OZEN (ον) Sinan Oktay του Atif και της Emine γεν. 22/12/1959 στην Τουρκία,

2) (επ) NACI OZPOLAT (ον) Sadi του Halil και της Latife, γεν. 01/09/1969 στην Τουρκία,

3) (επ) KIZILKAYA (ον) Harika του Orhan και της Yeter , γεν. 22/02/1990 στην Τουρκία,

4) (επ) ZAT (ον) Ismail του Mustafa και της Medine, γεν. 01/07/1953 στην Τουρκία,

5) (επ) KAYA (ον) Hasan του Mustafa και της Zeynep γεν. 20/07/1977 στην Τουρκία,

6) (επ) DEMIR (ον) Halil του Αli και της Hatun, γεν. 07/11/1977 στην Τουρκία,

7) (επ) GOKΟGLOU (ον) Ali – Erkan του Husseyin και της Yukser , γεν. 30/11/1968 στην Τουρκία,

8) (επ) SECER (ον) Hazal του Mahmut και της Gulkiz, γεν. 15/05/1997 στην Τουρκία,

9) (επ) SAYAR (ον) Anil του Bekir και της Leyla, γεν. 18/11/1991 στην Ολλανδία,

10) (επ) ΑGARMIS (ον) Burak του Atanur και της Fadime, γεν. 17/06/1994 στην Ολλανδία

11) (επ) CAM (ον) Sinan του Murat και της Yeter, γεν. 27/02/1996 στην Τουρκία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων, αλλά και προς ανακάλυψη των στοιχείων ταυτότητας λοιπών συνεργών στην εν λόγω υπόθεση.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τη συγκεκριμένη δημοσιοποίηση και κυρίως αν τα παραπάνω πρόσωπα, με τα δημοσιοποιηθέντα ή με άλλα στοιχεία, έχουν προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή όπως, εκμίσθωση οχήματος, διαμερίσματος, οικίας, γκαράζ ή άλλου χώρου κ.λπ., να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.