Δημήτρης Μελιόπουλος, ένα σπουδαίο ταλέντο που σταματάει το ποδόσφαιρο στα 19!

Ο Δημήτρης Μελιόπουλος γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου του 2000 στην Βεργίνα και από νωρίς το ποδοσφαιρικό του ταλέντο ήταν ορατό ακόμη και σε μάτια μη ειδικών. Πολύ περισσότερο σε αυτά των ειδικών, γεγονός που επιβεβαιωνόταν σε διάρκεια, από τη στιγμή που ξεχώριζε σε τέτοιο βαθμό στα τμήματα υποδομής της Ξάνθης, με αποτέλεσμα μόλις στα 17 του χρόνια να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο και να λογίζεται ως μέλος της πρώτης ομάδας. Είχε κάνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον ΠΑΟΚ Κουλούρας και στα 15 του χρόνια εντάχθηκε στην Ακαδημία της Ξάνθης.

Έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε αγώνα Κυπέλλου κόντρα στην έδρα του Εργοτέλη στις 25 Οκτωβρίου του 2017, ενώ η πρώτη του εμφάνιση στην Super League πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του ίδιου έτους, στο Αγρίνιο και την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Σε ηλικία 17 ετών, 9 μηνών και 20 ημερών, ο Μελιόπουλος πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ξάνθης. Το ρεκόρ επιτεύχθηκε σε αγώνα Κυπέλλου εναντίον της ΑΕΛ, στις 10 Ιανουαρίου του 2018. Ο Βάντσε Σίκοφ είναι αυτός που έχασε την πρωτοκαθεδρία στην σχετική κατηγορία. Ο Σκοπιανός στόπερ είχε σκοράρει σε μια αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό το 2003, σε ηλικία 17 ετών και 11 μηνών.

Μετά από 35 συνολικά συμμετοχές στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης, ο Μελιόπουλος το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ αντί 800.000 ευρώ. Υπογράφοντας 4ετές συμβόλαιο με τον ‘Δικέφαλο’, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει ρήτρα παραχώρησης του ύψους 5 εκατ. ευρώ. Ο 19χρονος μεσοαμυντικός είχε βάλει πλέον τον εαυτό του σε μια θέση που ονειρεύονται όλοι οι ποδοσφαιριστές στην ηλικία του. Όντας παράλληλα διεθνής με όλες τις ‘μικρές’ εθνικές ομάδες (U16, U17, U18, U19, U21). Ωστόσο η ιστορία του εξελίχθηκε αναπάντεχα. Στις 25 Ιουνίου ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Μελιόπουλου, δύο μήνες αργότερα ο 19χρονος μεσοαμυντικός εμφανίζεται έτοιμος να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο!

‘Παιδί’ του Ραζβάν Λουτσέκου
Ο προπονητής που εμπιστεύτηκε το ταλέντο του Μελιόπουλου ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που έδωσε μπόλικες ευκαιρίες στον διεθνή άσο κατά την διάρκεια της τριετούς θητείας του στον πάγκο των Ακριτών.

«Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Δημήτρης Μελιόπουλος, της ομάδας Κ17 της Ξάνθης, έχει τον χαρακτήρα και τα προσόντα για να ξεχωρίζει. Πρώτα εκτιμώ τον χαρακτήρα του και το πάθος και τη θέληση του να δουλέψει και να πετύχει και μετά όλα τα υπόλοιπα, όπως το ταλέντο», ήταν η τοποθέτηση του Ρουμανού τεχνικού που φιλοξενούνταν στην επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του παίκτη από τον ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου γνώριζε πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή και την προοπτική του, επομένως έμοιαζε ως απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη το να θέλει να συνεργαστεί ξανά μαζί του. Αυτή τη φορά στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο τρεις μέρες μετά την προσθήκη του 19χρονου μεσοαμυντικού στο ρόστερ του ‘Δικεφάλου’, ο Ραζβάν Λουτσέσκου αποχώρησε με προορισμό την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας! Αυτός ο οιωνός δεν ήταν καλός για τον Μελιόπουλο, που έχανε τον άνθρωπο που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του και στον οποίο προφανώς είχε απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Υπογράφοντας στον ΠΑΟΚ, ο διεθνής άσος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«H μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ είναι η επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Είναι η ανταμοιβή της δουλειάς που έκανα από την πρώτη μέρα που άρχισα το ποδόσφαιρο. Είναι τιμή που που βρίσκομαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Ο Λουτσέσκου είναι από τους καλύτερους προπονητές και έχουμε δει πως έχει αλλάξει ριζικά τον ΠΑΟΚ.

Στόχος μου είναι να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής. Ξέρω ότι θα δουλεύω καθημερινά με παίκτες υψηλής ποιότητας και αυτόματα θα έχω την ευκαιρία να γίνω καλύτερος ποδοσφαιριστής». Τελικά δεν θα την είχε…

‘Κόπηκε’ με συνοπτικές διαδικασίες
Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν οι δύο υποθέσεις ‘συνδέονται’ (ξέχωρα από το γεγονός πως είχαν τον ίδιο ατζέντη), όμως είναι ξεκάθαρο πως από τη στιγμή που ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε σελίδα στην καριέρα του, ο Δημήτρης Μελιόπουλος έγινε… αόρατος. Στις 2 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Αμπέλ Φερέιρα ως αντικαταστάτη του Ρουμανού τεχνικού και πέντε μέρες αργότερα ο Μελιόπουλος ειδοποιήθηκε ότι ‘κόβεται’ από την προετοιμασία και επιστρέφει στην Ελλάδα με την προοπτική να παραχωρηθεί δανεικός.

Τα ρεπορτάζ των ημερών θέλουν τον Πορτογάλο προπονητή να παίρνει αυτή την απόφαση θεωρώντας τον ανέτοιμο, όμως φαντάζει λίγο οξύμωρο να κρίνει ένας τεχνικός τόσο γρήγορα έναν 19χρονο ποδοσφαιριστή μέσα από 3-4 προπονήσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο Μελιόπουλος επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη περιμένοντας νέα για το μέλλον του. Όχι για πολύ, αφού γρήγορα εκείνες τις μέρες μοιάζει να έφτασε στην απόφαση να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο!

Αμετάπειστος
Μετά από λίγες ατομικές προπονήσεις τον Ιούλιο, σταμάτησε να ασχολείται με οτιδήποτε αφορά την μπάλα. Ο συναισθηματικός του κόσμος ήταν εύθραυστος, οι συζητήσεις του με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ λίγες.

Στον ‘Δικέφαλο’ δεν ήθελαν να του ασκήσουν πίεση, καταλαβαίνοντας πως πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση. Πρόσφατα του πρότειναν να ξεκινήσει κάποιες προπονήσεις με την Κ-19, να μπει σε ρυθμό και σιγά σιγά να βρει ξανά την διάθεση του για ποδόσφαιρο. Όμως ο ίδιος για την ώρα παραμένει αμετάπειστος.

Δείχνει αποφασισμένος να αλλάξει ρότα στη ζωή του, θέλει να σπουδάσει και να μην ασχοληθεί άλλο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Με την απογοήτευση του να είναι είναι δεδομένη από τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ. Προφανώς και από το περιβάλλον του καταβάλλονται προσπάθειες να μεταπειστεί, αλλά για την ώρα χωρίς αποτέλεσμα.

Έτσι ένας 19χρονος ποδοσφαιριστής, με προδιαγραφές για καριέρα ακόμη και στο εξωτερικό, ένας Έλληνας παίκτης που ήταν στο στόχαστρο όχι μόνο των ΑΕΚ και Ολυμπιακού, αλλά και σε αυτό των Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γ., Ουντινέζε, Αταλάντα, Σαμπντόρια, Ρεν, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, φαντάζοντας ως ένας μελλοντικός αστέρας της εθνικής ομάδας, είναι έτοιμος να τα αφήσει όλα πίσω του και να βάλει τίτλους τέλους στην καριέρα του. Πάνω που αυτή έμοιαζε να ξεκινάει.

contra.gr