ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ προεξοφλούν “θερμό” ελληνοτουρκικό επεισόδιο: “Έρχονται εξελίξεις το καλοκαίρι!” – Τι αναφέρουν Έλληνες επιτελείς!

”Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί την επικράτειά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα”
Ήδη όπως σας έχει αναφέρει το Πενταπόσταγμα, το κλίμα είναι εκρηκτικό σε Έβρο, Αιγαίο και Α. Μεσόγειο. Ο Ερντογάν θέλει εναγωνίως να ”μπλοκάρει” τον EastMed και να περιορίσει την Ελλάδα ενεργειακά.

Από την άλλη, επιθυμεί να ”φορτώσει” την χώρα μας με αλλοδαπούς, με σκοπό να δημιουργήσει εσωτερική αποσταθεροποίηση. Πάντως όλα αυτά τα σχέδια δύσκολα θα υλοποιηθούν, διότι οι ΕΔ είναι αποφασισμένες να στείλουν μήνυμα ισχύος όποτε και εάν χρειαστεί.

Το δημοσίευμα  

«Η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τον συνοριακό φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία» επιγράφεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard.

Επικαλούμενη στοιχεία του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (APA) η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η Αθήνα θέλει να επεκτείνει έναν συνοριακό φράχτη κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Η Άγκυρα επιδεικνύει νευρική αντίδραση και ενισχύει τις στρατιωτικές περιπόλους κατά μήκος των συνόρων. Ελληνικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για “πόλεμο νεύρων”. Στο βόρειο τμήμα του Έβρου υπάρχει ήδη ένας φράχτης μήκους δώδεκα χιλιομέτρων, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται ένα νέο κομμάτι 26 χιλιομέτρων».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle «Έλληνες αξιωματικοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού εκτιμούν ότι το καλοκαίρι δεν αποκλείεται να υπάρξουν “ανησυχητικές” εξελίξεις. “Η χώρα μας πρέπει να υπερασπιστεί την επικράτειά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα”, αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί.

Φαίνεται ότι τις προηγούμενες εβδομάδες η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε επιχειρήσει να μάθει περισσότερα για τον εγχείρημα. Ωστόσο η Αθήνα αρνήθηκε να της γνωστοποιήσει τα σχέδια, επισημαίνοντας ότι αφορούν αποκλειστικά την ελληνική επικράτεια. Πάντως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τονίζει ότι η κατασκευή του φράχτη καθεαυτή δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση».

Πάντως όπως και να έχει, πρέπει άμεσα η χώρα μας να βιαστεί και να εξοπλιστεί, καθώς έχουμε μείνει αρκετά πίσω σε αυτό το κομμάτι.

pentapostagma.gr