Εισαγγελέας για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Οι κατηγορούμενοι ήταν αποφασισμένοι να τον σκοτώσουν!

Αποφασισμένοι να δολοφονήσουν τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ήταν οι κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του ποινικολόγου, είπε σήμερα στην αγόρευσή του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο εισαγγελέας της έδρας Σπύρος Παππάς. Αγορεύοντας στο δικαστήριο όπου δικάζεται η συγκεκριμένη υπόθεση, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων της υπόθεσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας αναφέρθηκε και στον αδικοχαμένο ποινικολόγο εκθειάζοντας την προσωπικότητά του και το ήθος του. «Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειάς του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση. Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνία και τη δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος… Έγινε θυσία», είπε ο κ. Παππάς.

Συγκεκριμένα κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των Ιμπραχήμ Μπραχιμάη, Όλντι Ντούλτσε και Κλοντιάν Λεκοτσάι, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές, ενώ αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για την άλλη μεγάλη υπόθεση, την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών».

«Προτείνω την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης ειναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανενα ότι μπορεί να μετατρέψει την κοινωνία σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται» είπε ο εισαγγελέας.

Αναφερόμενος στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ο εισαγγελέας τόνισε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε βρεθεί μέσα σε μια ασφυκτική κατάσταση, καθώς, όπως είπε, η «πλευρά Αντωνοπούλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος». Ωστόσο, «το θύμα αρνούνταν, γιατί πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος είναι αθώος» και ότι δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο κατηγορούμενος Κλ. Λεκοτσαι ζητούσε χρήματα από τον Αρ. Φλωρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου ο ίδιος και οι συγκατηγορούμενοι του να αλλάξουν τις καταθέσεις τους στην υποθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνοπούλου.

“Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το μήνυμα προς τον Φλωρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο” είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: Έτσι οι κατηγορουμενοι προσποιηθηκαν τους πελάτες και πηγαν στο γραφειο του Μιχαλη Ζαφειροπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του .Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θυμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστηρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλωρος απο φοβο”.

Η δίκη συνεχίζεται.