ΕΛ.ΑΣ: ΦΟΒΟΣ και ΤΡΟΜΟΣ στα ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ! Αλλοδαποί διαρρήκτες έκαναν τζίρο… 136.000 ευρώ!

Φόβος και τρόμος είχε γίνει για ενοίκους και ιδιοκτήτες ακινήτων στα νότια προάστια ένα δίδυμο διαρρηκτών που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Γλυφάδα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι δύο αλλοδαποί διαρρήκτες από τον περασμένο Ιούλιο είχαν ανοίξει τουλάχιστον 31 σπίτια στις περιοχές Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Αλίμου.

Οι δύο διαρρήκτες αφού εντόπιζαν τους στόχους τους και βεβαιώνονταν για την απουσία των ενοίκων, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα με διαρρηκτικά εργαλεία και, εν συνεχεία, εισέρχονταν σε αυτές, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Όσες κατοικίες είχαν, δε, συναγερμό, οι δύο διαρρήκτες τους αχρίστευαν.

Στην κατοχή τους, καθώς και από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πλήθος κλοπιμαίων (ρολόγια, κοσμήματα, φορητός υπολογιστής κλπ).

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αστυνομικών οι δύο αλλοδαποί εκτιμάται ότι αποκόμισαν χρηματικό όφελος που υπερβαίνει τις 136.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.