Εμβολιαστικός… τουρισμός: Στέλνουν 85χρονους από την Πέλλα να εμβολιαστούν στην… Κάρπαθο!

Συνεχίζονται τα παρατράγουδα με τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα, μετά τα όσα έγιναν τις πρώτες ημέρες με τα κυβερνητικά σόου και τις ακυρώσεις σε ραντεβού υγειονομικών για να μπουν στη θέση τους κυβερνητικά στελέχη, έχουμε και συνέχεια.

Σύμφωνα με καταγγελία ζευγάρι ηλικιωμένων από την Αριδαία Πέλλας έλαβαν χθες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού… στην Κάρπαθο. Συγκεκριμένα το μήνυμα που έλαβαν έγραφε ότι το ραντεβού τους είναι για τις 18 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου «Αγιος Ιωάννης»

Επόμενη προσπάθεια σε… ένα μήνα

Το ραντεβού το έκλεισε ο γιος τους με χειροκίνητο τρόπο και τώρα με βάση τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, θα πρέπει να ξαναπροσπαθήσει τον… επόμενο μήνα.

Η οδηγία είναι σαφής στις 13 ερωτήσεις-απαντήσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το emvolio.gov.gr

«Δεν μπόρεσα να προσέλθω στο ραντεβού που είχα κλείσει. Τι πρέπει να κάνω;

Θα μπορέσετε να κλείσετε νέο ραντεβού με οποιονδήποτε από τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω, όμως θα πρέπει να περάσει ένας μήνας από την ημέρα του ραντεβού που ακυρώθηκε.»

Εμβολιαστικός… τουρισμός

Τα περιστατικά που αναφέρθηκαν χθες αγγίζουν τα όρια του τραγέλαφου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μιλά για αρρυθμίες στις πλατφόρμες που γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθούν και τα θύματα του «εμβολιαστικού τουρισμού» σπεύδουν να ζητήσουν αλλαγές στα ραντεβού που τους ήρθαν μέσα από το αυτοματοποιημένο σύστημα.

Στα κοινωνικά δίκτυα έγινε χθες «πανηγύρι» όταν αναρτήθηκε το sms που έλαβε τρίτος ηλικιωμένος από την Θεσσαλονίκη για να εμβολιαστεί, και εκείνος, στην Κάρπαθο, στο ίδιο νοσοκομείο με το ζευγάρι από την Αριδαία, την ίδια μέρα αλλά διαφορετική ώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Σύμφωνα με την efsyn.gr, μικρότερης εμβέλειας «κρουαζιέρες» αναφέρθηκαν επίσης για ηλικιωμένους που ζουν ήδη σε νησιά. Από κατοίκους της Ρόδου, τούς ζητήθηκε να παρουσιαστούν σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο, ενώ ηλικιωμένοι από τη Σύρο έλαβαν μήνυμα να πάνε στη Σαντορίνη. Κατά τα λοιπά, στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θεωρούν ότι το σύστημα λειτουργεί ομαλά και γι’ αυτό ακύρωσαν χθες τον διαγωνισμό για προμήθεια εναλλακτικής πλατφόρμας κόστους 896.520 ευρώ που είχε καταγγείλει προχθές το ΚΙΝ.ΑΛΛ.