Εξέλιξη – σοκ για τον κατηγορούμενο ιερέα στη Μάνη: Διαγνώστηκε με σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα!

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης από 55χρονo ιερέα στη Μάνη.

Ο ιερέας σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1,  διαγνώστηκε με σοβαρό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Η ανήλικη ωστόσο, χαίρει άκρας υγείας και το γεγονός αυτό θα αξιολογηθεί νομικά.

Πριν από δυο περίπου εβδομάδες ο ιερέας μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο των κρατουμένων, όπου και παρέμεινε για αρκετές μέρες, όπου υποβλήθηκε σε περαιτέρω εξετάσεις.

Η 12χρονη που έχει καταγγείλει τον ιερέα ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2018, είχε υποβληθεί εκτός από ψυχιατρικό έλεγχο και σε πλήρες εργαστηριακό έλεγχο σε νοσοκομείο των Πατρών, ο οποίος έδειξε ότι δεν αντιμετωπίζει παθολογικά προβλήματα υγείας. Το διάστημα που υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο διέμενε στις δομές του Χαμόγελου του Παιδιού που έχουν αναλάβει με εντολή εισαγγελέα την κηδεμονία της.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς όπως αποκάλυψε το παιδί στους αστυνομικούς, την κακοποιούσε σεξουαλικά, ενώ προηγουμένως έβαζε στο βίντεο ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Ο 55χρονος έφθασε στο σημείο μάλιστα να την απειλήσει.

«Τον παρακαλούσα να σταματήσει. Μου έλεγε «αν το πεις στους γονείς σου θα τους σκοτώσω και μετά θα κάνω χειρότερα σε εσένα και στον αδελφό σου». Με έβαζε να βλέπω ταινίες πορνό και μετά ζητούσε να του κάνω τα ίδια. Δεν ήθελα να ζω» ισχυρίστηκε η 12χρονη.

Το μαρτύριο του κοριτσιού κράτησε δυο χρόνια. Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς της την έστειλαν για διακοπές στα Χανιά, στους θείους της γιατί το παιδί απειλούσε να βάλει τέρμα στη ζωή του.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ακολούθησε η ανάκριση και ο 55χρονος καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση για βιασμό και για κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, για ασέλγεια κι αποπλάνηση παιδιού, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και για προσβολή αιδούς κατά συρροή.

Ο δράστης κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες, όμως το κορίτσι και στις δυο καταθέσεις του περιγράφει με σαφήνεια τα όσα σκληρά έζησε.