Εξαφάνιση Βαλεντίν: Κρατείται ο πατέρας της – Ζητήθηκε η συνδρομή των γαλλικών Αρχών

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, η οποία εξαφανίστηκε την προπαραμονή των Χριστουγέννων πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της στο Παγκράτι.

Ο πατέρας της προσήχθη μαζί με έξι φίλους του καθώς διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών. Συγκεκριμένα, στο χώρο που διαμένουν οι επτά άνθρωποι, εντοπίστηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Έχει ζητηθεί και η συνδρομή των γαλλικών Αρχών για να ερευνήσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βρίσκεται στη Γαλλία αναφέρει το Star.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση το τελευταία 24ωρο είναι ραγδαίες, καθώς ο πατέρας της 7χρονης καταθέτει στις Αρχές επί δύο μέρες.

Ο μετανάστης από το Κονγκό κατέθεσε εκ νέου, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε η κόρη του, καθώς οι αστυνομικοί θεωρούν πως δεν τους είχε πει όλη την αλήθεια.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσεις εξηγήσεις για τις δύο φορές που εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και για το ταξίδι που έκανε στη Γαλλία λίγους μήνες πριν την εξαφάνιση της Βαλεντίν.

Ο πατέρας της είχε πει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», αλλά και στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, πως άτομα από ΜΚΟ τον πλησίασαν και του ζήτησαν να τους δώσει για υιοθεσία το ανήλικο κορίτσι, τονίζοντας πως αυτός ουδέποτε σκέφτηκε να δώσει την κόρη του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Βαλεντίν είχε εξαφανιστεί στις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι, όταν είχε πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς της. Η εξαφάνισή της, όμως, δηλώθηκε την επόμενη ημέρα.

Σημειώνεται πως από τις άρσεις των επικοινωνιών του πατέρα προέκυψε ότι οι τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε και έκανε μετά την εξαφάνιση της μικρής δεν έχουν «ταυτότητα» καθώς τα κινητά με τα οποία μίλησε έχουν δηλωθεί σε άτομα «φαντάσματα».

Συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα της δήλωσης της εξαφάνισης του παιδιού το κινητό του πατέρα εξέπεμψε σήμα στην κεραία του αεροδρομίου Αθηνών και αποδεικνύεται πως τότε συνομίλησε με τον κάτοχο άλλου τηλεφώνου, που βρισκόταν στην ίδια περιοχή.

Μόλις τρεις μέρες αργότερα, ο πατέρας φαίνεται να επικοινώνησε με άτομο που ήταν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ στη συνέχεια και το δικό του κινητό έδειξε να εκπέμπει από την ίδια κεραία του κέντρου. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε το σήμα του κινητού και πάλι στο αεροδρόμιο.

Οι Αρχές τότε εκτίμησαν πως ήταν πιθανό το σενάριο η μικρή Βαλεντίν να είχε φυγαδευτεί στη Γαλλία, χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει πώς αυτό τελικά έγινε.

Οι επικοινωνίες του πατέρα που κίνησαν τις υποψίες των Αρχών με τα δύο κινητά τηλέφωνα στο αεροδρόμιο και στο κέντρο της Αθήνας έγιναν με κατόχους συσκευών, η αληθινή ταυτότητα των οποίων δεν ανταποκρίνεται με αυτή που δηλώθηκε κατά την απόκτησή τους.

Η αστυνομία ερευνά επίσης αν τα τηλέφωνα αυτά είναι τα λεγόμενα «μιας χρήσης»