Επίθεση με βιτριόλι: Προσωρινά κρατούμενη η 35χρονη -Της ασκήθηκε δίωξη για κακούργημα

Ενταλμα κράτησης μέχρι τις 16 Ιουνίου εκδόθηκε εις βάρος της 35χρονης που κατηγορείται για επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα το πρωί της 20ης Μαΐου, στην Καλλιθέα.

Την επόμενη Τρίτη, η 35χρονη αναμένεται να απολογηθεί. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Η 35χρονη φέρεται να έριξε το καυστικό υγρό στην Ιωάννα πιστεύοντας ότι το θύμα είχε σχέσεις με άντρα με τον οποίον διατηρούσε και η ίδια δεσμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τον συνήγορο που όρισε η οικογένειά της, κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, η 35χρονη αρνείται κάθε εμπλοκή με την υπόθεση.
Η 35χρονη προσήχθη, το πρωί της Πέμπτης, καθώς θεωρείτο από τις αρχές ότι είναι η βασική ύποπτη στην υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή της βρέθηκε μια τηλεκάρτα, με την οποία κάλεσε ραδιοταξί και μία περούκα, ένα σακίδιο καθώς και η καμπαρντίνα η οποία προσομοιάζει με εκείνη της δράστιδος όπως καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας.

Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δυο γυναίκες ήταν συμμαθήτριες σε σχολείο στην Αμφιλοχία. Η καταγωγή της γυναίκας που φέρεται να είναι η δράστις είναι από το χωριό Σταθά του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, ενώ το θύμα της επίθεσης έχει καταγωγή από το Λουτρό της Αμφιλοχίας, δυο χωριά που απέχουν λίγα χιλιόμετρα το ένα από το άλλο.

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν συναντήθηκαν σε γάμο γνωστού τους, στον τόπο καταγωγής τους. Η 35χρονη ύποπτη συνοδευόταν από τον σύντροφο της και οι δυο τους έκαναν παρέα με την Ιωάννα, στη δεξίωση. Δύο ημέρες μετά τον γάμο, και ενώ έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι αίτημα φιλίας στο Facebook. Η 35χρονη το αντιλήφθηκε και άρχισε να του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας. Λίγο μετά, εμφανίζεται ένα ειρωνικό σχόλιο της 35χρονης στο προφίλ της Ιωάννας.

Ο σύντροφος της 35χρονης, υποστηρίζει ότι ούτε είχε σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, αλλά ούτε σκόπευε να παντρευτεί την 35χρονη. Η φερόμενη ως δράστις, από την πλευρά της, ωστόσο, φέρεται να θεωρούσε ότι η Ιωάννα αποτελούσε «εμπόδιο» στη σχέση της.