Επίθεση Μ.Παγώνη στους πολίτες: «Δεν είναι σοβαροί όσοι θέλουν άνοιγμα – Τους βλέπω όλους έξω»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε (μετά την εκπομπή του Νίκου Μουτσινά) σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ουσιαστικά επιτέθηκε τους πολίτες που δεν αντέχουν άλλο τα καταστροφικά lockdown λέγοντας πως όσοι ζητούν άνοιγμα «δεν είναι σοβαροί» και πως «κυκλοφορούν σαν να μην υπάρχει lockdown».

«Τώρα, στο δεύτερο lockdown, η προσέλευση non covid ασθενών γίνεται κανονικά στα νοσοκομεία, σε αντίθεση με το πρώτο lockdown που είχαν πάει όλα πίσω. Και καλά κάνει ο κόσμος κι έρχεται. Πρέπει να γίνουν χειρουργεία, να προχωρήσει η διαδικασία, να γίνουν οι εξετάσεις. Πρέπει να ενισχυθούν οπωσδήποτε τα νοσοκομεία».

Παράλληλα, είπε «είναι πάνω από 2.500 ασθενείς στις απλές κλινικές covid και πολλοί απ’ αυτούς δυστυχώς θα διασωληνωθούν. Οποιος λέει ότι πρέπει να ανοίξουμε στις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν είναι σοβαρός. Αυτό θα πρέπει να το δούμε λαμβάνοντας υπόψιν τα κρούσματα και τις διασωληνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και στην αρχή της επόμενης. Αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, θα πιεστεί το σύστημα, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει άνοιγμα».

Η κα Παγώνη μάλιστα «επέπληξε» τους πολίτες που «τολμούν» και κυκλοφορούν λέγοντας: «φοβάμαι ότι θα έχει γίνει η ζημιά γιατί είδα πολύ κόσμο έξω όλες αυτές τις ημέρες. Κυκλοφορεί πολύς κόσμος, σαν να μην υπάρχει lockdown. Τα βλέπουμε και το πρωί που πηγαίνουμε στο νοσοκομείο ότι υπάρχει μεγάλη κίνηση κι αυτό δυστυχώς θα φανεί τις επόμενες ημέρες (σ.σ.: σε αριθμούς κρουσμάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία)».

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο και σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, καθώς οι «ειδικοί» έχουν χωριστεί σε «στρατόπεδα» και δεν φαίνεται προς το παρόν να βρίσκεται η «χρυσή τομή». Ενδεικτικό της διαφωνίας που υπήρξε στους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων είναι ότι η συνεδρίαση που είχαν ξεκίνησε χθες το μεσημέρι στις 14:30 και κράτησε πάνω από 5 ώρες.