Επεισόδια στο Μαρούσι – Αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στον κεντρικό πεζόδρομο της περιοχής, την οδό Ερμού, μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών.

Οι αντιεξουσιαστές προκάλεσαν ζημιές στο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται επί της οδού Διονύσου, γράφοντας συνθήματα στο εξωτερικό του και στις πόρτες της εισόδου, ενώ έσπασαν κατάστημα γνωστής αλυσίδας καφέ και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα καταστήματα.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι λόγω του εορταστικού ωραρίου τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά, ενώ πλήθος κόσμου βρισκόταν στο σημείο εκείνη την ώρα κάνοντας τις χριστουγεννιάτικες αγορές του.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα, ενώ κατάφεραν να αποκλείσουν τους αντιεξουσιαστές στον σταθμό του Αμαρουσίου, οι οποίοι από εκεί μπήκαν στον ηλεκτρικό και τράπηκαν σε φυγή, έχοντας προηγουμένως σπάσει τα μηχανήματα των εισιτηρίων.

Προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου

Σημειώνεται ότι περίπου στις 11 το πρωί, οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την έπαυλη Κούβελου, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Διονύσου και Σόλωνος στο Μαρούσι.

Οι αντιεξουσιαστές εξέδωσαν ανακοίνωση για την ανακατάληψη, στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, μέσω της οποίας μάλιστα, καλούσαν σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονύσου και Θησέως.

Το εν λόγω κτήριο τελούσε υπό κατάληψη από το 2010, ενώ εκκενώθηκε από αστυνομικούς την περασμένη Τρίτη στο πλαίσιο του τελεσίγραφου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδ, με το οποίο διέταξε στις 20 Νοεμβρίου την εκκένωση όλων των καταλήψεων μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Σήμερα το πρωί, μόλις δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών, στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό να αποτρέψουν την ανακατάληψη και ακολούθησαν τα προαναφερθέντα επεισόδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αντιεξουσιαστών:

«Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ανακατάληψη της έπαυλης κουβελου, η οποια βρίσκεται στη διασταύρωση Διονύσου και Σολωνος. Καλούμε σε συγκέντρωση υπεράσπισης και αλληλεγγύης στη συμβολή των οδών Διονυσου και Θησέως στο Μαρούσι.

Ενάντια στη καταστολή στήνουμε οδοφράγματα αλλυλεγγυης.

ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ».