Επικίνδυνοι Σκοπιανοί εθνικιστές προσπαθούν να δημιουργήσουν Μακεδονική μειονότητα και στη Βουλγαρία! (βίντεο)

Τι μπορεί να συνδέει την αρχαία και σύγχρονη ελληνική Μακεδονία με τη γειτονική Βουλγαρία; Απολύτως τίποτε. Ωστόσο, στα διεστραμμένα μυαλά των επικίνδυνων Σκοπιανών εθνικιστών όλα αυτά συνδέονται. Μετά την Ελλάδα, οι επικίνδυνοι οπαδοί του Γκρούεφσκι επεκτείνονται και στη Βουλγαρία, στην προσπάθειά τους να οικειοποιηθούν την ιστορία άλλων λαών, αδυνατώντας να αποδεχθούν τη δική τους εθνική ταυτότητα και ιστορία.

Φιλοσκοπιανοί προχωρούν στην ίδρυση «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων», με στόχο, όπως υποστηρίζουν, να διεκδικήσουν αναγνώριση «μακεδονικής» μειονότητας από τη Σόφια.

διαδήλωση φιλοσκοπιανών στη Βουλγαρία

Σύμφωνα με το καταστατικό της φιλοσκοπιανής ΜΚΟ, στόχος είναι «η μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού του μακεδονικού λαού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα (…) Θα υποστηρίζει πλήρως όλα τα έργα στον τομέα της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας όλων των επιστημονικών δραστηριοτήτων στον τομέα της Αρχαίας Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού».

Οι θεμελιωτές της ιδέας της υπό ίδρυση ΜΚΟ είναι πρώην στελέχη της αυτονομιστικής οργάνωσης ΟΜΟ-Ιλιντεν Πιρίν, η λειτουργία της οποίας απαγορεύτηκε από τις βουλγαρικές Αρχές.

Το αίτημα ίδρυσης της «Ένωσης Αρχαίων Μακεδόνων» προκάλεσε την αντίδραση του Βούλγαρου αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, που με επιστολή του προς τον γενικό εισαγγελέα της χώρας ζητά να μην της επιτρέψει τη λειτουργία, αφού στόχος της είναι να δημιουργήσει «μειονοτικό» θέμα. Ως βασικό επιχείρημα ο Καρακατσάνοφ αναφέρει την ομοιότητα της νέας ΜΚΟ με τη δραστηριότητα του ΟΜΟ – Ίλιντεν Πιρίν πριν από χρόνια.

«Πρόκειται για επικίνδυνες προπαγανδιστικές δραστηριότητες, που αποσκοπούν στον διαχωρισμό του λαού και στην ανάδειξη μειονοτήτων, δραστηριότητες που είναι αντίθετες με το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας» επισημαίνει με νόημα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας.

Τα Σκόπια έχουν εδραιώσει τον αλυτρωτισμό τους σε γεγονότα της Ιστορίας πριν από τους δύο Βαλκανικούς Πολέμους. Η επανάσταση του Ίλιντεν, που είχε γίνει από τους Βουλγάρους, θεωρείται για τα Σκόπια το ιστορικό θεμέλιο του κράτους τους.

Δυστυχώς, είναι βέβαιο ότι τέτοια φαινόμενα θα δούμε και στην Ελλάδα, με τη μόνη διαφορά ότι η χώρα θα είναι ανοχύρωτη απέναντι στους ισχυρισμούς των Σκοπιανών λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αξίζει να δείτε βίντεο, όπου φαίνεται ξεκάθαρα το πώς οι Βούλγαροι ζούσαν και περιέγραφαν όσα έκαναν οι Σκοπιανοί, για να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας.


newsbreak.gr