Ερντογάν: Δεν μας ενδιαφέρουν οι κυρώσεις από την ΕΕ – Οι «τίμιοι ηγέτες» δεν τις θέλουν!

«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Οι όποιες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τη χώρα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο αεροδρόμιο πριν από την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε: «Οποιαδήποτε απόφαση για κυρώσεις που θα ληφθεί κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δεν αφορά την Τουρκία».

Υπογράμμισε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο και πως αν η Ελλάδα είναι ειλικρινής, τότε η Τουρκία είναι ανοικτή στον διάλογο.

«Η ΕΕ επιβάλλει συνεχώς κυρώσεις εναντίον μας από το 1963. Η ΕΕ δεν συμπεριφέρθηκε ποτέ τίμια. Ποτέ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά περιμέναμε πάντα υπομονετικά και συνεχίζουμε να υπομένουμε. Ας δούμε τι μέτρα θα πάρουν τώρα. Ωστόσο, οι ειλικρινείς και τίμιοι ηγέτες δεν υποστηρίζουν αυτή τη θέση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Σχολιάζοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ που προβλέπει κυρώσεις για τους S-400, είπε πως «δεν είναι ωραία» η ρητορική και οι ενέργειες των ΗΠΑ ως προς τις προμήθειες όπλων της Τουρκίας. Σημείωσε πως θα μιλήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μόλις αυτός αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του.