Ετοιμαστείτε να απολαύσετε τον καλύτερο ΠΑΟΚ όλων των εποχών!

Πριν από μερικές μέρες, και συγκεκριμένα μετά την πρώτη κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Αγιαξ, εξέφρασα την άποψη πως «χτίζεται» ο καλύτερος ΠΑΟΚ, όλων των εποχών. Θεωρώ πως με την συνολική εικόνα της ομάδας στο Άμστερνταμ, η άποψη αυτή είναι θέμα χρόνου να δικαιωθεί.

Παρακολουθώντας τον ΠΑΟΚ επί 35 χρόνια με την ιδιότητα του φιλάθλου αρχικά και του δημοσιογράφου στη συνέχεια, νομίζω ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχε η ομάδα ανάλογο υλικό στο ρόστερ της και προπονητή ικανό να το αξιοποιήσει και να το διαχειριστεί.

Οι εποχές που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε (πότε τα κατάφερνε και πότε όχι) να κλέψει αποτελέσματα και προκρίσεις από μεγάλους αντιπάλους στην Ευρώπη, πέρασε ανεπιστρεπτί. Η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα, έδειξε ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και παίζει πάντα για τη νίκη. Νοοτροπία που ταιριάζει απόλυτα με το ασπρόμαυροDNA.

Μπορεί σε ορισμένους η άποψη αυτή να φαντάζει υπερφίαλη, σύντομα όμως θα διαπιστώσουν πόσο δίκιο έχω. Ας αναλογιστούν μόνο τη δυναμική του ΠΑΟΚ με την προσθήκη των δυο παικτών που θεωρώ δεδομένο ότι θα αποκτηθούν μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου και φυσικά την σταδιακή επιστροφή των Βιειρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ στην ενεργό δράση. Χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο;

Η διαφορά με τους αντιπάλους του εντός συνόρων, με τα σημερινά τουλάχιστον δεδομένα, είναι μεγάλη και θα αποδειχθεί με την έναρξη των αγώνων του πρωταθλήματος. Σαφώς υπάρχει περιθώριο για Ολυμπιακό και ΑΕΚ κυρίως, να ενισχυθούν και να βελτιώσουν την εικόνα τους μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, το ίδιο περιθώριο όμως υπάρχει και για τον ΠΑΟΚ.

Μετά από δυο συνεχόμενα ΝΤΑΜΠΛ, ο ΠΑΟΚ διαθέτει και την απαραίτητη εμπειρία, πέρα από το πλούσιο υλικό στο ρόστερ του, για να μείνει στην κορυφή και να συνεχίσει να συγκεντρώνει τίτλους.

Οι εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών, αποδείχθηκε ότι έχει παρασκήνιο. Πλούσιο και εύκολα αντιληπτό. Η απόπειρα να αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ από τα τηλεοπτικά έσοδα που δικαιούται, δεν τους… βγήκε. Με την λειτουργία του PAOK TV, έστω και προσωρινά, ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι υπάρχει λύση για κάθε πρόβλημα, αρκεί να υπάρχει οργάνωση, πρόβλεψη και τα κατάλληλα στελέχη.

Στην Τούμπα υπάρχει οργάνωση, υπάρχει πρόβλεψη, υπάρχουν και τα κατάλληλα στελέχη για να τρέξουνproject που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην ομάδα, προς απογοήτευση όσων οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχέδιο του αποκλεισμού του ΠΑΟΚ τόσο από την ΕΡΤ όσο και από το συνδρομητικό κανάλι. Όπως πολύ σωστά δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, ο ΠΑΟΚ δεν εκβιάζεται.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα για τον ΠΑΟΚ. Πολύ θα το ήθελαν οι αντίπαλοι του αλλά διαπιστώνουν πως ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Δικέφαλο, είναι να φτιάξουν ομάδας ικανές να τον ανταγωνιστούν στους αγωνιστικούς χώρους.

Τα παλιά κόλπα είναι παρωχημένα. Επενδύστε για να κάνετε ομάδες όπως έλεγε και μια ψυχή. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, αφήνοντας στην άκρη τις δικαιολογίες και το παρασκήνιο. Αυτό δεν ήταν το αφήγημα σας τόσα χρόνια; Ε, σας απαντάμε με τα δικά σας επιχειρήματα…

Ο Δικέφαλος ταξιδεύει στην Σλοβακία για να βάλει το βράδυ της Πέμπτης, βάσεις πρόκρισης στους ομίλους τουEuropa League. Το τόνισα μετά τον αποκλεισμό –να είναι καλά ο Πόουσον και οι εντολείς του με συγγενείς στην Ελλάδα- από τον Αγιαξ. Ο ΠΑΟΚ βλέπει… μακριά στην διοργάνωση. Διαθέτει το ρόστερ και το βάρος της φανέλας που απαιτείται για να καταγράψει μια ιστορική πορεία στο Europa League.

Η Σλόβαν δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Εύκολος αντίπαλος θα γίνει από την καλή απόδοση του ΠΑΟΚ και την σοβαρή προσέγγιση παικτών και τεχνικής ηγεσίας!

Κώστας Βασιλόπουλος