Ζαχαράκη στην Αχτσιόγλου για τον «οδοστρωτήρα»: Υιοθετείτε τα τρολς του διαδικτύου! (BINTEO)

«Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη γραφειοκρατία αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ συνέδεσε αυθαίρετα τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ με το… επταήμερο – Δείτε το βίντεο της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματίες στην Κω – Τι υποστήριξε η Έφη Αχτσιόγλου και τι απάντησε η Σοφία Ζαχαράκη
Για «μονταζιέρα» και fake news κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή βίντεο από την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κω και την συζήτησή του με ντόπιο επιχειρηματία.

Τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα απόσπασμα του βίντεο όπου φαίνεται ο επιχειρηματίας να ζητά από τον πρόεδρο της ΝΔ να καθιερώσει την επταήμερη εργασία, ενώ εκείνος φαίνεται να απαντά: «Θα σαρώσουμε ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη όμως, σε τηλεοπτική διαμάχη της στον Alpha με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σήμερα το πρωί, αποκάλυψε πως το βίντεο που διακινείται δεν είναι παρά αποτέλεσμα μοντάζ, που χρησιμοποιήθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο από οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών.

Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για «κοπτοραπτική» και «έσχατο σημείο απόγνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που υιοθετεί τα τρολς», ενώ δημοσιοποίησε ολόκληρο το βίντεο της επίμαχης συζήτησης του κυρίου Μητσοτάκη. Εκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εξηγώντας την θέση της ΝΔ για τα εργασιακά λέει αναλυτικά: «Αν εμείς κάνουμε αυτά για την επιχειρηματική κοινότητα, οι απαιτήσεις που έχουμε είναι πολύ συγκεκριμένες: Εργασιακή ειρήνη και προστασία των εργαζόμενων, οι εργαζόμενοι συμμέτοχοι στην επιτυχία της επιχείρησης. Εμείς θα δώσουμε και περισσότερα φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις να δίνουν μπόνους και να μην φεύγει το μισό μπόνους σε φόρους και εισφορές, όπως γίνεται σήμερα. Θα σας βοηθήσουμε, ειδικά τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, να δώσετε πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους, αν θέλετε να κάνετε ένα πρόσθετο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, να μπορείτε να το κάνετε.
»Και φυσικά, η εργατική νομοθεσία πρέπει να τηρείται. Εάν υπάρχει μια κλαδική σύμβαση, εμείς μιλάμε για ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, έχει επεκταθεί μέσω της επεκτασιμότητας και δεσμεύει όλους τους εργαζόμενους, πρέπει να ισχύει, γιατί πρέπει εμείς να μπλέξουμε, αφού έχουν συμφωνήσει στο τι είναι καλό για τους ίδιους, γιατί είναι μια κλαδική σύμβαση καλή για τους εργαζόμενους, γιατί αλλιώς δεν θα την είχαν υπογράψει».

Πουθενά, όπως επισήμανε η κυρία Ζαχαράκη δεν μιλά για επταήμερη εργασία, με την κυρία Αχτσιόγλου να παρακολουθεί χωρίς να αντιδρά…

Όσον αφορά εξάλλου στο επίμαχο σημείο περί οδοστρωτήρα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην γραφειοκρατία, είπε: «Μιλάμε για την ανάγκη να σαρώσουμε στην κυριολεξία ως οδοστρωτήρες τα εμπόδια που σήμερα κρατούνε δέσμια την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Αχτσιόγλου: Ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα

Στο ζήτημα, πάντως, επανήλθε με γραπτή δήλωσή της η κ.Αχτσιόγλου. Στη δήλωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει: Σήμερα σε πρωινή εκπομπή του “ALPHA”, στην οποία συμμετείχα, έγινε κάτι πρωτόγνωρο. Η κ. Ζαχαράκη, εκπρόσωπος της ΝΔ, σε ρόλο παρουσιάστριας της εκπομπής έδωσε «πάσα» στον αέρα για την προβολή ενός κομμένου βίντεο που είχε στείλει η ίδια η ΝΔ στο κανάλι, στο οποίο ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται σε άλλο ζήτημα, προκειμένου να αποδείξει ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε την τοποθέτηση που έκανε και ότι αυτό ήταν κατασκευασμένη είδηση από την κυβέρνηση.

Κατόπιν τούτου καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό “ALPHA”, αλλά και όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αποκρύψουν το επίμαχο βίντεο με τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα σαρώσει ως οδοστρωτήρας τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα και κυρίως, καλούμε τη ΝΔ να διευκρινίσει ποια είναι τα εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που επιθυμεί να σαρώσει ως οδοστρωτήρας: Είναι η απαγόρευση της επταήμερης εργασίας; Το 8ωρο; Οι έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας στους χώρους δουλειάς;»